čtvrtek 11. července 2019

Máte strach ze slunce a používáte ochranné opalovací krémy?

V souvislosti s krásným slunečným létem a nepřiměřenými vedry mě napadlo, jak to máme někteří nastavené.
Potkala jsem se se známou a prohodili  běžnou konverzaci. Jé to je krásně jdeš také k vodě? Nemohu odpověděla. Zapomněla jsem koupit opalovací krém. Musím kupovat ten silnější s UV – filtrem. Víš jak je to sluníčko teď nebezpečné ?


Nevím, odpověděla jsem. Já už několik let žádné UV přípravky nepoužívám. Na sluníčko i k vodě chodím ráda a ještě jsem se nespálila.

Bylo dobře, že pospíchala, protože i tak prohodila větu, že jsem nějaká divná.  Nasedla do auta a odjela. Asi se schovat domů před sluníčkem a nebo jet koupit drahé opalovací krémy, s tím nejsilnějším UV filtrem.

Uvědomila jsem si, co vše dokáže náš strach. Strach, že nemám dostatečnou ochranu před sluncem,  že se spálím.  Strach, že budu nemocná , dostanu rakovinu apod.
Vše je v hlavě. Já už několik let používám svůj speciální opalovací krém. Buď je to obyčejná Indulona nebo domácí třezalkový olej. A kde vezmu ten ochranný filtr ? No v mé hlavě ! Na mentální a energetické úrovni si vytvořím ve své mysl bezpečný UV filtr. Dovolím si, ze sluníčka přijímat všechnu pozitivní léčivou energii a sílu. Věřte, že jsem se od té doby nikdy nespálila ani u moře. Mimochodem některé odborné studie dokazují, jak je naopak  slunce prospěšné a opalovací léky plné chemie a dokonce škodí našemu zdraví. Tak rozhodnutí je vždy na nás.
Jana G.

Žádné komentáře:

Okomentovat