pátek 22. října 2021

Zkouškové období - vydržte!

Dostali jsme se do bodu, které sama pro sebe nazývám zkouškovým obdobím. Představte si, že jste zde v obrazně ve škole života. Zkuste si představit, že všechny duše mají někde společný domov a jednoho dne se rozhodnout, že je čas jít do školy. Někdo může jít prvně ale někdo opakuje ročník, protože to před tím nějak nezvládl. Škola je spojena se zkouškami, aby vás „někdo“ prověřil, co jste se naučili. My se teď nacházíme všichni v náročném zkouškovém období.

Samozřejmě každý jsme ve své třídě a podle toho jsou náročné úkoly. Víme sami, že po prvňáčkovi nemůžeme chtít počítat rovnice. Každý z nás přišel s určitou úrovní vědomí a každý toto vědomí rozvíjíme dál. Jsou tu ti, co už hodně pochopili, neztratili ještě svůj vlastní rozum a doposud odolávali.

Ale zkoušející přitvrzují a zkoušky začínají být ještě těžší. Přichází další vlna zastrašování a vydírání. Je to taková začarovaná hra na strach a začíná někde hodně vysoko. Jak se tomu říká “systém padajícího hovna“. Ten, kdo vás vydírá a sám straší, má také strach. Strach o své dobré místo, strach, že by neměl další prachy na tak dobrém byznysu jako je Covid , strach u svou politickou funkci a pod. Je to dobrá komedie, všichni se navzájem vydírají a bojí.

Mnoho z nás je vydíráno. My, jako podnikatelé nesmyslnými nařízeními a vy jako zaměstnanci svými nadřízenými. A tak jsme se do toho strachu zamotali už hodně. Mnozí už to chtějí vzdát, mnozí to vzdali a podlehli (nezvládli zkoušku).Víte, jaká je souvislost mezi strachem, manipulací a sebeláskou? Když budete skutečně ukotveni ve své sebelásce a ve své vlastní hodnotě umíte říci bez strachu NE a nedáte se sebou manipulovat. Je to vše jen hra ega a energií. Kdyby ti, kdo vydírají byli sami ve své sebelásce z pozice srdce, tak nepotřebují nikoho vydírat a zastrašovat. Oni se rozhodují z pozice povýšeného ega, a to nesahá sebelásce (z pozice srdce) ani po kotníky. Ti co nahání strach potřebují k životu nejen vaše peníze, ale hlavně vaši energii. Tu jim všichni nevědomky předáváme naším strachem a negativními emocemi.

Bohužel ten, kdo tuto nesmyslnou hru jménem Covid může zastavit, jsme my sami. Prosím vydržte, přijměte to, co cítíte právě teď, může to být strach nejistota, bezmoc. Přestaňte se s touto energií prát, ona vás nesežere. Nechte ji projít a vraťte se do své síly. Zaháčkovali nás velmi dobře do materiálního světa a my si nedovedeme představit, že bychom mohli o všechno přijít. Možná, že ještě budeme muset hodně věcí ztratit, abychom našli sami sebe. Prosím vydržte.

Materiální věci se nechají vždy nahradit, ale když ztratíte svoji duši, tak jste zkoušku opravdu neudělali. I já prožívám toto zkouškové období jako vy všichni, ale jelikož to není první v mém životě, tak věřím, že to ustojím. Pokud to se mnou zacloumá vracím se zpět do svého středu, sebelásky, víry a síly. Máte-li pocit, že se řítíte se svou psychikou ke dnu a chcete pomoci, nebojte se zavolat, je čas se navzájem podepírat. Někdy stačí pár slov, aby člověk opět zvednul hlavu a šel dál. 

Věřím, že se odděluje zrno od plev, tak si rozhodněte, čím chcete být. Zrna, která zůstanou budou počátky nové země, kterou společně můžeme vytvořit. A jak říká můj blízký přítel. Nezapomeňte, že láska je klíč. Tak navyšte svoji sílu a pokud to cítíte, řekněte všemu vydíráni a zastrašování NE.

JG



Žádné komentáře:

Okomentovat