neděle 28. října 2018

Budíček- je čas se vzbudit

Když nám zazvoní budík, tak víme že je čas
Je čas vstát a jít do práce.
Je čas vzít si pravidelně v určitou dobu léky, pokud jste nemocní. 
Je čas vstát a jít něco dělat, pokud jsme si nařídili budík z nějakého důvodu.

Představte si, že právě teď vám zvoní váš budík. Proč? Protože je ČAS.

Je čas na to vzbudit se, probrat se ze snu do reality a třeba zjistit, že to není vůbec realita ale něco, co si tvoříme na základě našich myšlenek, pocitů a přesvědčení.

Co je realita? Je to co skutečně to, co  vidíme před sebou? Jsou to domy, příroda, lidé, situace. Ale jak to, že je jedna realita a každý jí vnímáme jinak? Každý prožíváme svou vlastní realitu, podle určitých filtrů nastavení v naší mysli.

Stačí, když se podíváme z okna na počasí, právě teď prší a je chladno. Pan Smutný řekne- no to je dneska hnusný den, to nemůžeme jet na výlet.
Pan Zahradník  řekne - no to je dost, že začalo pršet, už jsem měl strach, že mi uschne celá úroda. Pan Veselý řekne- no vždyť je to jedno, že prší, alespoň nemusím jít na plánovanou brigádu, stejně se mi tam nechtělo.

Tak vidíte situace je taková jaká je a pro každého je stejně realita jiná. 

Náš svět je odrazem našich myšlenek, emocí a přesvědčení. Možná, že je čas se vzbudit a přehodnotit, jestli to co nám bylo předkládáno a nahráváno do naší mysli rodiči, vychovateli, učiteli, společností je vše pravda nebo nikoliv. Možná, že jsme dlouho věřili, že nemáme moc nad svým životem, že je vše hříčkou náhody a nemůžeme zcela nic ovlivnit. 
Možná, že je již nejvyšší čas se vzbudit, převzít plnou odpovědnost za svůj život. Možná, že je čas převzít odpovědnost za své myšlenky a emoce. 

Otvírá se nám čas transformace vědomí. Je čas a budík neúprosně zvoní.

Pojďte udělat svět mnohem lepším, láskyplnějším pro naše budoucí generace. První krok je začít především u sebe. Tak slyšíte ? Už zvoní !


Žádné komentáře:

Okomentovat