středa 31. října 2018

Dokonalá proměna? Na něco se zapomnělo !


Malé zamyšlení nad televizním pořadem s názvem "Proměna".
Dvě ženy chtějí proměnu. Mají nízké sebevědomí, nejsou spokojené  se svým vzhledem a  částečně se svými životy. Jedna z nich dokonce v minulosti týraná manželka.  Nejen ze svého vzhledu, ale i z toho, že přibrala na váze a zestárla. Hlavně ze stresu, že je její dcera je ve vězení.

Druhá žena. Po mateřství nespokojená se svou postavou (údajně má malá prsa) a celkově není sama ze sebou spokojená a šťastná. Popisuje, že se necítí dost žensky, je unavená, bez jiskry života a její vzhled tomu také odpovídá. Dokonce popisuje, že je tak nespokojená sama ze sebou, že se nemá ráda.


Obě mají představu, že až se během měsíce promění jejich fyzický vzhled, začnou se tím mít rádi a budou šťastné. Projdou rukama výživových poradců, plastických chirurgů a dentistů.  Dále následuje kadeřník, vizážista, kosmetické omlazování líčením a plastické úpravy (víčka, výplně tváří, odstranění vrásek a pod.)
Za jeden měsíc mají vylepšenou postavu, krásné oblečení, účesy a osobitý styl. Navzájem se ani nepoznávají. Konečně se jim splnil sen a mohou být šťastné. Vypadá to, že jsou. Kdyby to byla pohádka, tak by končila…a žili takto šťastně až do smrti a pohádky je konec.

Ale bohužel není to pohádka je to realita. Na něco se zde ale zapomnělo.
Nikdo těmto dotyčným dámám tzv. nesrovnal hlavu (myslím zevnitř). Jejich myšlenky, emoce, nevyřešená traumata z minulosti, podvědomé programy a přesvědčení. A proč je to tak důležité?

Krása začíná vždy od naší duše, našeho sebe přijetí, sebelásky a sebe hodnoty. Když nastoupí, pokud je to vyloženě nutné, další kosmetické úpravy, jako je dokonalý účes, styl oblečení -  krása se ještě prohloubí. Pravá a trvalá krása jde vždy zevnitř ven, bohužel ne naopak.

Pokud máme pod kontrolou naše myšlenky, emoce a přesvědčení, máme emočně vyřešenou naši minulost, milujeme sami takové jaké jsme, tak s přibývajícím věkem naše krása ještě roste a září.
Bohužel ta vyumělkovaná krása těla zvenčí, časem uvadá a mizí. V tu chvíli opět ztrácíme své sebevědomí, nemůžeme se mít při pohledu di zrcadla rádi. To se podepisuje samozřejmě i  na našem fyzickém vzhledu a zdraví.

Nezbývá  nám než neustále chodit na plastické chirurgie, utrácet za drahé preparáty, kosmetiku, prostě  nějak tu naši "fasádu" udržet. Jelikož každému z nás věk přibývá, tak vyhlídky nemusí být na stáří příjemné. V tu chvíli jde dolů i naše psychika a spokojenost sami se sebou. Naše vyumělkované štěstí se opět ztrácí. Jsme zase tam kde jsme byli.

Zkuste se zamyslet, není levnější a trvalejší začít proměnu zevnitř ven?
Je to proměna trvalá a opravdu na celý život. Nízké sebevědomí začněte vždy opravovat napřed  zevnitř.
Chcete pomoci?
https://www.studiodaja.cz/




Žádné komentáře:

Okomentovat