neděle 5. května 2019

Jste v roli oběti nebo tvůrce svého života ?



Svět TAM venku je pouhým odrazem našich myšlenek, přesvědčení a emocí. Mnoho lidí si toto již dnes uvědomuje. Proto si začínají vědomě hlídat své myšlenky, pocity a emoce. Někteří se již rozhodli změnit svůj život a jdou cestou osobního rozvoje k lepšímu zdraví, štěstí a osobní spokojenosti.

Mnozí už pochopili podstatu svého BYTÍ zde na Zemi, učí se vnímat zákonitosti Vesmíru, sílu svých myšlenek a přesvědčení.   Mnozí ale ještě hledají sami sebe. Spousta lidí zůstává doslova uvězněna v roli oběti a neschopnosti něco změnit. Pro ně mám jednu malou radu a pomůcku.


Až vás bude někdo hodně štvát, ubližovat vám, ponižovat vás, vezměte si tužku a papír a napište si na něj tento váš problém.

Například - manžel se ke mě chová hrubě, šéf na mě zvyšuje hlas a křičí, otec mě stále             ponižuje. Píšete problém ve třetí osobě jednotného nebo množného čísla ON.....mě....ONI ….mě.
Když se podíváte na  to co jste napsali. Vnímáte se jak ? Většinou cítíte pocit oběti. On nebo oni mě ubližují. Je to energie stagnace a cítíte se v roli oběti a bezmoci s tím něco udělat. ( maximálně si stěžujete ostatním).

   Zkuste si ty samé věty teď napsat v první  osobě jednotného čísla JÁ.
   JÁ dovolím, aby se manžel ke mě choval hrubě.
   JÁ dovolím šéfovi, aby na mě křičel.
   JÁ se nechám stále ponižovat od otce.

 
Jakou cítíte energii z těchto vět nyní ? Vnímáte stále pocit oběti ? Nebo vám už začíná docházet, že   přebíráte plnou odpovědnost za svůj život ? A jen a jen vy dovolujete ostatním jak se k vám budou     chovat. Pokud si uvědomím, že Já to vše dovolím, přebírám plnou odpovědnost za svůj život. A je    jen a jen na mě jestli to chci změnit. Tak až se zase někdy přistihnete, že si chcete stěžovat, zkuste      si pohrát s vašimi myšlenkami. Napište si je na papír a zamyslete se nad nimi, třeba vám to pomůže udělat první krok na cestě ke změně svého života.
Pozvánka na večerní povídání 17.5.2019  - Nástrahy pozitivního myšlení aneb umění Vědomého Bytí https://www.studiodaja.cz/home/novinky

Žádné komentáře:

Okomentovat