středa 15. ledna 2020

Dovolte svým emocím vyplavat na povrch

Přesto, že se snažíme pozitivně myslet, plánovat si skvělou budoucnost apod. přicházejí k nám nečekané situace. Jak říkávala moje babička, člověk míní ale Bůh mění.
V každodenním životě se stávají i situace, které bychom si určitě nenaplánovali. Rozchod, náhlé tragické úmrtí, automobilová nehoda, vyhazov z práce, špatná zdravotní diagnóza apod. Tyto náhlé situace na nás mají silný emoční vliv.

Představte si sklenici s vodou. Voda je čistá a vy si „jako plavete na hladině“, ve vašem pozitivním myšlení a je vám dobře. Najednou se stane nečekaná událost, která ve vás vyvolá silnou emoční reakci. Ve svém těle ji můžete cítit i fyzicky. Smutek – brečíte, vztek – nejraději byste s něčím praštili, zloba – tíha na hrudi, možná bolest v krku, křivda – tíha v žaludku, průjem apod.) Je to jako kdyby se ta voda v čisté sklenici zakalila a čekáte až se tato špína usadí na dno a bude to dobré.
Vaše pozitivní myšlení dokáže tuto emoční bolest usadit na „dně sklenice“ a bude to na čas dobré. U vás ve vašem podvědomí.


Tělo reaguje a co dělá naše mysl ? Namlouvá nám, to zvládneš, nebreč. Mysleli by si ostatní, že jsi slaboch. Nebo cítíte hroznou zlobu a mysl vám říká, ten blbec mi za to ani nestojí, abych se rozčiloval apod. Prostě všechny emoce, které se derou na povrch potlačíte. Výborně zvládli jste to. Ale co se stane dál. Ve vašem životě přijde další nečekaná událost, například „srážka z blbcem“, soused, co na vás každou chvíli křičí, hádka s partnerem apod. Opět se přilije emoční špína, zakalí se voda a vy ji znovu svým naučeným pozitivním myšlením necháte usadit na dno a potlačíte ji.
A vaše tělo opět reaguje.

Co se děje s vašim tělem pokud neustále potlačujete emoce a nenecháte jim volný průběh? Ukládají se ve vašich buňkách a mohou způsobovat později řadu fyzických problémů a nemocí.
Vše je energie. I v našem těle je soustava energetických drah ( čínská medicína – ukupresura, akupunktura), kde protéká naše energie a dodává nám životní sílu. Emoce jsou také energie a pokud nedovolíme této energii projít naším tělem, stane se, že se zablokuje na určitých místech energetických drah. Ty mají úzkou souvislost s fungováním našich orgánů a tyto zablokované a nezpracované emoční bloky nedovoluji naši životodárné energii zprávě proudit a nastávají zdravotní problémy.

A co děláme my? Věříme, že pozitivní myšlení nás udrží na hladině. Nechceme podívat pod hladinu na ty nahromaděné emoční bolesti, které jsme se naučili našim pozitivním myšlením uklidnit a usadit na dně. Každým dalším negativním emočním zážitkem přidáváme do naší pomyslné sklenice další špínu a ona se hromadí a my ji stále nechceme vidět. Pak už někdy stačí jen ta pomyslná poslední kapička a tuto špínu už nejsme schopni potlačovat a musí ven. Často přes naše fyzické problémy. 

Takto nahromaděná špína emocí už může způsobovat zdravotní problémy. Žaludeční vředy – vztek na šéfa v práci, dýchací potíže – nemohu už rozdýchat to co mi dělá manžel apod.
Co kdybyste vždy, když vnímáte z nějaké situaci negativní emoci si ji přiznali, obrazně se ponořili hluboko do vašeho smutku, bolesti, vzteku, užili si ji naplno a nechali ji na energetické úrovni odejít? Prostě jen tak vylít tu špínu a naplnit opět svou čistou sklenici.
Pokud si plavete na hladině ve vašem pozitivním myšlení a pod vámi na dně sklenice je též čisto a není zde emoční špína bolestí, věřte, že i vaše tělo se bude cítit mnohem a mnohem lépe.

Nikdy nepřekrývejte svou emoční bolest pozitivním myšlením, ona jednoho dne stejně ta bolest vyplave na povrch. 

Žádné komentáře:

Okomentovat