čtvrtek 20. srpna 2020

Jen ho nechte, ať se bojí.

Možná, že si vzpomínáte na starší českou komedii s tímto názvem. Představitele hlavní role hrál Luděk Sobota a jeho kolegové z divadla, ho záměrně strašili. Proč? Protože ve strachu měl nejvíce nápadů a skládal písničky.

A jak je to s naším strachem? Na jaře jsme byli vystrašení poměrně dost. Korona nestačila ani zaklepat na dveře a převrátila nám život na ruby. V létě asi odjela na dovolenou a my mohli opět dýchat, chodit na pivo s přáteli a radovat se. Teď to vypadá, že poslala pozdrav, že se od září vrací. 

Naši politici se nějak nemohou domluvit, v kolik bude chodit, kam nejvíce, kde se budou nosit roušky a kde ne. apod. Na jednu stranu chci věřit, že nás chtějí ochránit, ale nemohu se zbavit pocitu, že za touto hrou je daleko něco víc.

Možná, že si mnoho lidí neuvědomuje, že strach snižuje imunitu.

https://www.studiodaja.cz/home/novinky/324-strach-oslabuje-imunitni-system

Nejen to. Energie strachu, který pociťujeme vibračně přitahuje podobné frekvence. Vlastně přitahuje přesně to, čeho se nejvíce bojíme.

Rouška není jediná ochrana před nemocí. Abychom byli odolní vůči nemocem, potřebujeme mít zdravé myšlenky, pozitivní emoce, zdravou stravu, pohyb na čerstvém vzduchu, více radosti a méně stresu. Kdyby toto šlo také nařídit jako roušky, byla by to výzva, co?

Strach je dobrý sluha, ale špatný pán. Na základě vyvolaného strachu je snadné s lidmi manipulovat. Nejlépe vystrašit a zachránit (třeba povinným očkováním). Ani nevím, z čeho mít strach víc.  Z toho, že se nakazím, když nebudu mít roušku. Nebo, že dostanu pokutu za porušení nařízení. Pro koho je vlastně dobré, abychom se stále bály?  Ve filmu to mělo účinek, Luďka Sobotu to probudilo k inspiraci a tvorbě.

Možná, že i tato situace je další šancí k duchovnímu probuzení. Věřte, že se nic neděje náhodou.

www.studiodaja.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat