pondělí 31. srpna 2020

Jak vykročit radostně do nového školního roku.


Prázdniny uběhly jako voda a první září je za dveřmi. Někteří žáci usednou do školních lavic o ročník výše a některé čeká teprve první třída.

Je to důležitý okamžik v životě dítěte a většina z nás ho má v paměti celý život. Já si přesně pamatuji, co jsem měla na sobě za šaty a kde jsem seděla. Také, že se moje spolužačka v lavici jmenovala Míša a měla copánky a žlutý svetřík.

Byl tam klučina Honza, ten hrozně plakal a chtěl maminku. Děti zažívají různé emoce a je důležité je brát vážně. Prvních sedm let života, je pro dítě velice zásadních. Jejich mozek funguje převážně v hladinách Alfa a vše co vnímají, slyší, se ukládá hluboko do jejich podvědomí. A nemusí to být pozitivní programy a přesvědčení.

Často s dospělými klienty řeším nízké sebevědomí, nejistotu nebo strach z kritiky a neúspěchu. Prvotní příčiny problému si nesou  často z dětství.

Když se podíváme společně do podvědomí, najdeme tam programy: nic z tebe nebude, děláš jen problémy, chovej se slušně, jsi hloupý, neschopný apod. Děti potřebují mít pocit bezpečí, důvěru a potřebují být milované, i když nesplňují očekávání.

Výchova dětí je psychicky náročná. Věnujte pozornost, tomu co prožívají. Pokud dítě chodí do školy s pocitem strachu, může být často nemocné. Má vaše dítě zbytečné obavy, stres, odpor k učení a povinnostem? 

Nabízím vám pomoc v oblasti řešení dětských emočních problémů. S dětmi se nechá velice dobře pracovat, aniž by si uvědomovali, že probíhá terapie. Vše probíhá hravou formou, tak aby se cítily bezpečně. Metoda EFT je skvělým terapeutickým nástrojem nejen pro dospělé ale i děti.

 

 

 

 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat