pátek 14. dubna 2023

Strach a jeho energie

Strach je dobrý sluha ale špatný pán. Je na tom něco, co nás nutí se toho držet.  Strach je někdy jako klíště a drží se nás, aniž bychom chtěli.

 Klíště nám saje krev a strach nám bere energii a sílu. Klíštěti můžeme zakroutit hlavičkou a usmrtit, ale co se strachem? Jak se ho zbavit?

Na své základní úrovni hraje důležitou roli v tom, že nás udržuje naživu. Například, když jsme blízko okraje útesu, můžeme cítit strach z pádu. Strach nás má udržovat v bezpečí, je to emoce přežití.

V každodenním životě se však strach připojil k problémům, jako je hledání práce, finanční problémy, partnerské nebo nemoc. Jsou to stále věci, které souvisí s přežitím a kvalitou života. 

Pojďme se na strach podívat z jiného úhlu. Jak dokázal Einstein, všechno je energii.  Každá jednotlivá věc na tomto světě se skládá z molekul vibrujících různých rychlostí. Zvuk, světlo a hmota nesou různé vibrace. My, jako lidé, také vibrujeme různě, v závislosti na našem zdraví, myšlenkách a emočním stavu. 

Někdo, kdo je neustále šťastný a má pozitivní pohled na život, vibruje na mnohem vyšší frekvenci než někdo, kdo je neustále ve stavu strachu, vzteku nebo žárlivosti.

A věřte nebo ne, naši vlastní vibrační frekvenci mohou ostatní cítit. Vyzařujeme to jako auru. Setkali jste se někdy s někým, kdo si neustále stěžuje nebo má velmi negativní pohled na život? Zůstaňte kolem nich dostatečně dlouho a můžete si být jisti, že vaše vibrační úroveň začne klesat. 

Totéž platí pro někoho, kdo je mírumilovný a spokojený. Energie, kterou vydávají, je úžasná a může pozitivně ovlivnit ty, kteří se cítí chaoticky.

Z toho vyplývá, že to, co ve skutečnosti vibrujete (jaké emoce cítíte) to přitahujete (zákon rezonance).

Máte-li strach, že budete nemocní, přitahujete si nemoc tímto strachem víc, než si myslíte. Pokud máte z někoho strach, odevzdáváte mu nevědomky svoji energii a vlastní sílu a on má nad vámi moc. Proto často cítíte bezmoc. Od bezmoci je už jen krůček k nemoci.

 Co s tím? Je čas porozumět svým vlastním emocím, myšlenkám a naučit se s nimi pracovat tak, aby nad vámi nepřevzali moc a sílu. Jednou z technik, která pracuje na třech úrovních tj myšlenka, emoce a energie je metoda EFT.

Pozvánka na ochutnávku metody EFT https://www.studiodaja.cz/home/novinky/416-pozvanka-na-ochutnavku-metody-eft-v-praxi

 



Žádné komentáře:

Okomentovat