úterý 23. května 2023

A co to sakra je to " ťukání"? Co je EFT?

Pod pojmem ťukání si můžeme představit mnohé. Můžeme ťukat kladivem, paličkou, zaťukat někomu na dveře a pod.  Máme ale ťukání, které je spojené s metodou EFT. Takže vlastně ťukáme na "problémy".

Techniky emoční svobody jsou jednoduché, ale účinné akupresurní techniky používané k odstranění negativních emocí. „Tapping“ je širší verze EFT s větší rozmanitostí stylů.  Mnoho lidí, si přeje změnit staré návyky, vzorce myšlení nebo se vypořádat s fyzickými problémy. Všechny tyto věci mají něco společného, ​​a to jsou negativní emoce, které jako by přetrvávaly i přes touhu po změně.

EFT, neboli ťukání, rychle a efektivně umožňuje člověku uvolnit tyto negativní emoce, takže mysl a tělo mohou svobodně vytvářet nové návyky, postoje a fyzické reakce.

 Postup je tak jednoduchý, že se ho lze naučit za pár minut a snadno ho zvládnou i děti. Je neinvazivní, fyzicky i emocionálně, takže má pouze pozitivní vedlejší účinky. U náročnějších problémů je lepší se svěřit do rukou zkušeného terapeuta. Představte si, že když budete mít dům a nebudete ho pravidelně uklízet, nepořádek se nahromadí a vy s tím velkým „bordelem“ nebudete vědět už rady. Je to stejné jako ve vašem životě. Často potlačujeme negativní emoce, nebo je naopak vytváříme (strachy, obavy, úzkost, pocity viny apod.) Máme plnou hlavu omezujících myšlenek, přesvědčení a často v hlavě, a ve svém životě také „bordel“. V tomto případě je také dobré svěřit se „specialistovi na úklid emocí a myšlenek“ a jít na terapii.

Stále se učíme, proč EFT funguje tak dobře. Existující teorie říká, že „příčinou všech negativních emocí je narušení energetického systému těla“. Jemné energie, které cirkulují v těle, byly západními vědci do značné míry ignorovány (až donedávna). V důsledku toho je naše použití pro fyzické, emocionální a duchovní léčení bylo přinejlepším řídké. Poklepáním však energetický systém znovu vyrovnáme. Výsledkem je, že při používání EFT lidé často zažívají výsledky, které jsou daleko za výsledky konvenčních metod.

 

Lidé, kteří zažili výhody EFT, často cítí, že je to zázrak. Jeho jednoduchost skutečně popírá jeho hluboké, život měnící výsledky. Příležitostně použití samotné EFT poskytuje klientům výsledky, které hledají. Při použití ruku v ruce s hypnoterapií jsou změny skutečně silné. EFT funguje jako „guma“, která uvolňuje staré překážky v podobě negativních emocí. 

  https://www.studiodaja.cz/eft-terapie/vyresene-pripady

více informací: www.studiodaa.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat