pondělí 15. května 2023

Strach z veřejného projevu


Podle psychologických statistik je strach z veřejného projevu strachem číslo jedna na světě.  Může do toho spadat mluvení na veřejnosti, před určitým počtem lidí, ale také to může být strach z telefonování.

Pravděpodobně jste slyšeli vtip Jerryho Seinfelda:„Podle většiny studií je strach lidí číslo jedna z mluvení na veřejnosti. Číslo dvě je smrt. Smrt je číslo dvě. Zní to správně? Pro průměrného člověka to znamená, že když půjdete na pohřeb, budete na tom lépe v rakvi, než abyste dělali smuteční řeč.“

Zajímavé je, že strachem, či trémou trpí i celá řada úspěšných herců a zpěváků. Co s tím? Někdo říká, že je dobré se strachem naučit žít, někdo se ho učí překonávat a někdo ho jen tak „odťuká“.

Co to znamená? Jen tak „odťukat?“ Znáte metodu EFT (techniku emoční svobody), pokud ne, tak je nejvyšší čas se s ní seznámit.

Sama jsem měla strach z veřejného projevu před větším množstvím lidí. Znáte to. Všichni se na vás koukají a vy máte pocit, že vám vidí až do žaludku a poznají na vás všechny chyby co máte, (snad i ty co nemáte). Červenáte se, potí se vám ruce, koktáte nebo naopak máte “knedlík v krku“ a nevydáte ze sebe ani hlásku.

Strach je něco, co vás má v životě chránit, a to je v pořádku, pokud vás ale omezuje je třeba se mu podívat trochu “pod pokličku“, jaký má k tomu důvod. Pokud jste se například v dětství někde zesměšnili, a tuto emoční záležitost nemáte energeticky zpracovanou tak si toto vaše podvědomí velmi dobře pamatuje. Samozřejmě má za úkol vás chránit před další emoční bolestí, tak vám sešle tolik strachu, abyste příště raději nevystupovali před větším počtem lidí.

Metoda EFT spadá do oboru energetické psychologie a umí tyto problémy rychle zpracovat a trvale odstranit. Nevěříte? Přijďte si to vyzkoušet.

www.studiodaja.cz

 

 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat