pondělí 28. srpna 2023

Začněte milovat svoji nejistotu.

 

Jistota je jednou z věcí, které nás udržují ve stavu klidu a pohody. Prostě jsme si na to zvykli. Cítíme se bezpečně, když máme zajištěnou práci a dobrý plat, když máme kde bydlet a nemusíme mít strach, že o byt nebo dům přijdeme nebo nebudeme mít na nájem. Máme rádi jistotu peněz, jídla, ošacení.

Cítíme se v klidu, když jsme si jistí, že nás partner nebo partnerka nepodvádí. Cítíme se bezpečně, když jsme pojištění proti krádeži a živelným pohromám. Cítíme se v pohodě, když chodíme na preventivní prohlídky k lékaři, abychom se ujistili, že jsme zdraví.

Ale co když se z našich jistot, stanou nejistoty? Přijdeme o práci, zaměstnavatel nám nedá výplatu, nebudeme mít na nájem a živobytí? Zjistíme, že nás partner podvádí a na preventivné prohlídce nám najdou závažnou nemoc?

V tu chvilku se nám život hroutí. V hlavě máme mnoho negativních myšlenek a strachem o budoucnost a úzkostí nemůžeme spát. Naše nejistota z budoucnosti nás dovedla do pořádného stresu.

Připomíná vám to něco z vašeho života? Pokud, se nacházíte ve stresu, strachu a napětí je náš mozek automaticky přepnutý do režimu přežití a je aktivována nejvíce část mozku, které se říká plazí mozek. Tato část mozku umí rozhodovat pouze třemi způsoby. Útok, útěk a ustrnutí. Pokud jste dlouhodobě v tomto modulu přežití, tak nejen, že nic rozumného nevymyslíte, ale také si ničíte své zdraví.

Stres je ve skutečnosti nepřijetí stávající situace. Aby mohl váš mozek přepnout, což znamená dostat se z plazího mozku do neokortexu (rozumová část mysl), potřebuje přijmout stávající situaci a vaši nejistotu. Protože tento vnitřní boj vám bere neskutečné množství energie.

Bohužel někdy je tato energie emocí (strachu, obav, úzkosti), tak zablokovaná, že to jen tak rozumem změnit nejde. V tom případě vám doporučuji energetickou psychologii – metodu EFT. Ta dokáže uvolnit z vašeho těla napětí, stres a strachy z budoucnosti.

Můžete tak zastavit únik vaší energie a nastolit emoční klid a mír. Ten je vždy důležitý k tomu abyste mohli stávající situaci lépe zvládnout. Vaše myšlenky, emoce a pocity jsou totiž energií. A tato energie, dle zákona rezonance, přitahuje podobné. Pokud zůstanete uvězněni v boji s nejistotou a strachem o budoucnost, budete více přitahovat toho nechtěného.

Začněte proto milovat svoji nejistotu. Jediná jistota je svobodná volba vašich myšlenek a pocitů. Proto je čas se naučit se svými myšlenkami a pocity zacházet tak, aby vám nejen neubližovali, ale abyste mohli vědomě ovlivňovat svoji realitu.

www.studiodaja.cz

 

Žádné komentáře:

Okomentovat