neděle 27. srpna 2023

Také jste závislí na mobilních zařízeních a sociálních sítích? Chcete to změnit? Je zde pro vás výzva!

 

Všechno v našem životě má své klady a zápory. Mají je i mobilní telefony a sociální sítě

Jsem generace, která vyrostla s jednou telefonní budkou v ulici a černobílou televizí s dvěma programy. Místo sociálních sítí nám stačila v ulici jedna „drbna“, která věděla mnohokrát i to co neměla. Informovala o všem, co se děje, všechny sousedy rychlostí blesku. Myslím, že jsme měli bezstarostné mládí a rodiče měli mnohem méně stresu.

 

Dnešní doba je dobou internetu, FB a sociálních sítí. Informace k nám putují také rychlostí blesku, a to z celého světa. Je to jednou stranou velmi dobře, protože se můžeme spojit na velkou vzdálenost a získáváme informace, které jsou často velmi prospěšné a poučné. Ale má to i svá úskalí.

 

Žijeme v informační době a jsme doslova každodenně zahlceni mnoha zprávami. Možná, jste si toho nevšimli, ale s každým dalším dnem se toho kolem vás děje mnohem víc. Prostřednictvím technologií a internetu se svět kolem nás zrychluje a my všechny informace (pozitivní i negativní) musíme každý den psychicky strávit.

 

Když vidím mladé lidi, kteří spolu sedí na lavičce, mají rande nebo se sejdou v hospodě, kavárně, tak skoro každý drží v ruce svůj telefon a hltá informace. Telefonují, chatují nebo posílají SMS. Obyčejné rozhovory a komunikace se vytrácí.

Pokud bychom měřili čas, kolik věnujeme denně těmto činnostem času, asi bychom se divili.

 

Smutné je, že často nevnímáme, co se děje doma v rodině (jak se cítí vaše děti nebo partner, partnerka) ale více nás zajímá co se děje v daleké cizině nebo jaké jídlo uvařil „váš přítel (přítelkyně) z FB co se chlubí skvělými fotografiemi. Bohužel mnoho lidí a dětí začíná (nebo už) je závislých na mobilech a sociálních sítích. To nemluvím o dětech, dospívajících, závislých na počítačových hrách.

 

Také ráno (co vstanete) je telefon první, co vezmete do ruky a hltáte informace?

Také chodíte spát s telefonem v ruce, aby vám nic neuniklo?

Také si místo povídání a hraní s dětmi chatujete s pomyslným „přítelem“ na telefonu nebo sledujete nesmyslná videa?

Už jste se zkusili zamyslet, kolik času vašeho života trávíte právě na sociálních sítích?

 

Už se vám stalo, že jste odešli v rychlosti z domova a nevzali si sebou svůj telefon?

Jak se cítíte?

Možná cítíte úzkost, nejistotu, nervozitu, nemůžete se soustředit apod. Pokud ano, nejste daleko od závislosti.

Většina závislých lidí (kuřáci, alkoholici, workoholici apod.) si svou závislost neuvědomují nebo se ji nechtějí vzdát.

Pokud ale patříte mezi ty, kteří si uvědomují, že jim sociální sítě ubírají čas a snižují produktivitu práce a chcete to změnit, mám pro vás výzvu.

 

Hledám 5 dobrovolníků, kteří se chtějí zbavit závislosti na sociálních sítích pomocí metody EFT.

Jedná se o případovou studii, kde potřebuji 5 vážných zájemců, kteří se mnou projdou programem tappinku (metoda EFT).  Jedná se o společnou 3 hod. práci, jednu osobní terapii a domácí cvičení (práce s energií a emocemi).

Tento program pro 5dobrovolníků (od 18 let) je z cela zdarma, ale s jednou podmínkou. To je zpětná vazba písemnou, či jinou formou, na které se domluvíme a dodržení podmínek společné práce. Jen pro vážné zájemce.

 

Kontakt: janagrohmanova@gmail.com do předmětu napište:  Výzva-závislost na mobilním telefonu a soc. sítích.

Případně zanechte svůj telefon, ozvu se vám zpět.

 

Jana Grohmanová – terapeut metody EFT

www.studiodaja.cz

 

 

 

 

 

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat