úterý 11. června 2019

On se mi dotkl


Čeština je velmi bohatá a někdy i dvousmyslná řeč. Dost cizinců má problém se v tom zorientovat. Možná jste někdy použili věty typu.
On se i dotkl.
On se mi tím co řekl, dotkl.
Ona se mi tím co udělala velice dotkla. Dotknout se nás může někdo fyzicky nebo může jít o dotek na emoční úrovni nebo úrovni ega.



Zkusme se zamyslet, kdo a co se dotýká a koho? Pokud je to dotek fyzický, tak v tom máme určitě jasno. Ale jak je to, když při nebo nějaké konverzaci prohlásíme „ ono se mi to co řekl dotklo“?

Samozřejmě, pokud se vás TO dotklo, tak se asi z TOHO necítíte emočně a psychicky dobře. Můžete cítit lítost, vztek, zlobu, křivdu, ublížení, vinnu apod.
Zkusme se zamyslet PROČ se vás NĚCO dotklo?
PROČ vás TO rozladilo?
PROČ vás TO bolí?

Pokud budeme mít na svém fyzickém těle nějakou otevřenou bolest, nebo málo zahojené zranění, bolák či ránu a někdo se vám jí nechtěně (i chtěně) dotkne, způsobí vám fyzickou bolest. Bude to pro vás nepříjemné a bolestné.
My, ale uvnitř svého nitra, schováváme spousty bolestí a nezahojených emočních ran. Může to být nezpracované trauma z rozchodu, fyzické a psychické týrání v dětství, ponižování apod. Pokud tyto emoční rány a bolesti nejsou léčeny (mnohdy nevíme jak), snažíme se je schovat za ochranu našeho vlastního EGA.

Jako přirovnání můžeme použít kaštan. Jeho krásné jádro je schováno pod slupkou s pichlavými bodlinami. Je to jeho ochrana před vlastní zranitelností toho, co je uvnitř. Zranění lidé s nevyřešenými emočními bolestmi se někdy schovávají za slupku svého EGA. Sami útočí, ponižují, ubližují a pod.Chrání tak svoje křehké jádro, které bývá zraněné. Nebo se naopak sami ponižují a neumí se prosadit.

Tak když se zamyslíme na nadpisem tohoto článku, On se mi dotkl.
Například. Šéf na poradě vám před všemi vytkne, že jste neodevzdal zadanou práci v takové podobě, jakou on si představoval. Poníží vás před všemi a znemožní. A přitom jste se tolik snažil. Teď sedíte ve své kanceláři a cítíte smutek, bezmoc a ponížení. Může vám být divně od žaludku, cítíte tlak na hrudi. Nebo svůj blbí pocit, budete mít potřebu zajíst hromadou jídla nebo si jít zakouřit. Tato situace se vám stále přehrává v hlavě. Říkáte si v duchu, měl jsem se ozvat, měl jsem mu konečně něco říci, ale nějak to nedokážu.
Co je příčinou? První, kdo se ozvalo bylo naše EGO. 

ON mi toto řekl.
ON může za to jak se cítím.
ONO se mi TO dotklo.

Stop. Ten ON ve vás, pouze zapnul spouštěč vašich nevyřešených a nezpracovaných emočních událostí ve vaší minulosti. Často z dětství. Je to, jako kdyby přímo zabrnkal na stejnou strunu vibrace (energie), která není vyřešená. 

Je to to vaše TO. Pokud by byla událost emočně a energeticky zpracovaná, nic by se vás to  nedotýkalo. Uměli byste reagovat v klidu a pohodě na danou situaci. Neměli byste potřebu nikoho urážet, nechat se ponižovat nebo třeba sami úočit. Prostě by jste byli schopni řešit situaci v klidu a s nadhledem. A to z pozice své vlastní sebe hodnoty a sebelásky s přirozenou autoritou.

Pokud se vás situace, slova a činy druhých dotýkají, otevírají ve vás vaše skryté a schované emoční rány, které volají po uzdravení.
Když se vrátíme například k situaci na poradě a nepřiměřené kritiky vašeho šéfa.
Vy se z toho necítíte dobře a proč?

Mohli jste mít v dětství otce, který vás neustále srovnával s vaším sourozencem. Vy jste se snažil napsat domácí úkol nebo odvézt zadanou práci jak nejlépe jste dovedl, ale vždy následovala kritika, bytí a ponížení. Nikdy jste nebyl pro svého tátu dost dobrý i když jste se snažil a dělal to nejlepší. A vaše maminka? Ta třeba podléhala autoritě tatínka tak silně, že se vás nikdy nezastala.

Ve vašem podvědomí a ve vašem energetickém systému zůstali nezpracované emoce křivdy, lítosti, ponížení apod. Proto se vás slova, která slyšíte tolik DOTÝKAJÍ.

Každý z nás si nosíme určité schované emoční bolesti, které volají po uzdravení. Možná si nejsme schopni uvědomit, že si nevědomky do svého života přitahujeme na vibrační úrovni podobné situace a životní příběhy. 

Dnešní doba je doslova doba transformační a vede nás do nitra nás samých. Do naší vlastní moudrosti a znovu napojení na vyšší frekvence lásky a Bytí. Ale základ všeho je úklid vlastních myšlenek, emocí, podvědomých programů a přesvědčení. Pak můžete mít pod kontrolou i své EGO a používat ho k mnohem lepším účelům. Můžeme zaměřit na Vědomé Bytí a převzít odpovědnost za tvorbu své vlastní reality.
A jak se to vše nechá řešit ?
Jana G.
www.studiodaja. cz   




Žádné komentáře:

Okomentovat