čtvrtek 6. června 2019

Strach v našem životě

Strach je dobrý sluha ale špatný pán. 

Strach je jednou ze základních reakcí našeho těla na hrozící se nebezpečí. Strach má za úkol nás chránit, a to je v naprostém pořádku.

Pokud nám hrozí přímé nebezpečí aktivuje se v našem mozku naše evolučně nejstarší část naší mysli a tou je Amygdala. Naše tělo na základě jejího nastavení reaguje třemi způsoby. Útok, útěk ustrnutí.

 Mysl vyhodnotí nebezpečnou situaci a potřebuje všechnu energii k naší záchraně.
Snižuje přísun energie do důležitých orgánů našeho těla. Na základě strachu se vyplavuje do našeho těla stresový hormon kortizol. Stresová situace se projeví zvýšením metabolismu( hladiny glukózy v krvi) zvýší se dechová a tepová frekvence, krevní tlak a pod. Dojde k utlumení a vnímání bolesti, utlumení reprodukčních potřeb, snížení imunitního systému. 


Stres a strach snižuje naši koncentraci i naše myšlení. Blokuje naši životní energii. Těžko se soustředíme a vybavujeme třeba naučenou látku (studenti ve škole). Strach a stres velice omezuje nás každodenní život.  
Strach před zkouškou, strach z výšek, strach z pohovoru, strach ze zubaře, strach z veřejného projevu a řada dalších strachů mohou omezovat náš život. Pokud ve strachu a stresu zůstáváme delší dobu má to negativní vliv na naše fyzické tělo a psychiku.

Strach emoce a emoce jsou energetické povahy a  jde s nimi velice dobře pracovat. Energetická psychologie a její metody si se strachem dovedou velmi rychle poradit. 

Strach a chronický stres je jednou ze základních příčin našich chronických onemocnění. 

Chcete-li pomoci překonat váš strach a naučit se s ním pracovat obraťte se na odborníky. 
Využijte této nabídky již 21.2.2020 !https://studiodaja.cz/home/novinky/325-pracovni-workshop-2

Jana Grohmanová - emoční kouč energetické psychologie EFT






Žádné komentáře:

Okomentovat