úterý 27. srpna 2019

Děti nepotřebují dokonalou mámu, ale šťastnou mámu.


Děti mají naštěstí trochu jiné hodnoty než my. Byla jsem svědkem dvou opravdu rozdílných maminek, které byly s dětmi v parku na písku. Jedna maminka velice atraktivní blondýna, upravená, nalíčená, oblečení značkové, včetně tenisek a ponožek. Kabelky jsem se nevšimla, ale určitě musela být také extra. Kočárek poslední model a dítě velice hezky a čistě oblečené. Tato maminka si neustále s někým psala po telefonu, pak volala a bylo vidět, že je dost naštvaná a řeší nějaké svoje problémy. To se promítalo i do hovoru s dítětem jejími zákazy a příkazy.
Kam to lezeš, zmažeš se. Nedávej to do pusy je to špinavé. Nelez na tu prolézačku, spadneš. Hraj si pořádně. Nesahej na mě těma špinavýma rukama……….no už si snad všechna ta slova nepamatuji.

Zaujala mě totiž druhá maminka. Ta lezla po kolenou se svým synem na pískovišti a stavěla velký hrad. Oba byli oblečení čistě a obyčejně (možná se sekáče). Ale oba se smáli dělali blbosti a užívali si stavění hradu. Myslím, že této mamince bylo jedno jestli se umaže ona i dítě nebo ne.

Zamyslela jsem se. Které to dítě je asi šťastnější? To, které má tu „ dokonalou matku“, navenek vypadající a která ho stále napomíná nebo to dítě, se kterým si maminka hraje a blbne na písku. Děti nepotřebují dokonalou mámu, ale šťastnou mámu. Která z nich je asi ta dokonalá máma ?

Žádné komentáře:

Okomentovat