pátek 2. srpna 2019

Každé zlo je pro NĚCO dobré

Situace se v našem životě dějí. Někdy dobré a jindy pro nás špatné a bolestné. Ale nic se neděje náhodou. Vše má určitý smysl a význam pro náš duchovní život a růst. Často si to ale v tu kritickou chvíli nejsme schopni uvědomit.

Vzpomínám si na své životní lekce. Dnes z odstupem času děkuji všem, kdo mě "tyto lekce" dali,  protože bych nebyla tam kde jsem. Před léty se mi stala situace, kdy mi bylo ukradeno v práci necelých 100 tisíc, za které jsem nesla odpovědnost. Cítila jsem zlobu, bezmoc, křivdu a nespravedlivost.


Jak je možné, že je na světě nějaká spravedlnost? Jak je možné, že já jsem tak hodná a nikdy jsem nikomu nic neukradla a tohle se mi stále děje. Všechny zachraňuji, půjčuji peníze a lidé ne jen, že mi je nevrací, ale ještě mi je ukradnou.

Druhý den po krádeži jsem šla ubrečená do práce a zastavil mě majitel firmy kde jsem pracovala, že mě sveze autem. Uklidňoval mě, že zloděje určitě najdou a že se vše vyřeší. Pamatuji si, že jsem mu ubrečená pořád dokola opakovala, že se TO kvůli něčemu stalo a že za TO jednou ještě poděkuji. Vůbec jsem nevěděla proč to říkám.

Ale pak začala změna. Při půjčování knih v knihovně jsem najednou stála u jiného regálu s knihami než obvykle a vůbec jsem nevěděla, proč si určité knihy dávám do košíčku a půjčuji. Tato situace mě měla doslova nakopnout, abych se probudila a začala se zajímat o Zákony Vesmíru, duchovní zákony, fungování mysl apod.

Tato situace mě opravdu velmi v životě pomohla. Pomohla mi pochopit moje negativní podvědomé programy a přesvědčení. Zloděje sice nenašli, peníze jsem musela zaplatit, ale díky pochopení Zákona přitažlivosti a prací na sobě, se mi přesně  tato částka za pár měsíců vrátila z jiné strany.

Po dalších dvou létech jsem v zahradní restauraci potkala policistu, který tenkrát tuto krádež vyšetřoval a který si mě pamatoval. Přisedla jsem si k němu a s úsměvem optala, zda tyto zloděje našli. Řekl, že bohužel ne. Byli asi profesionálové. A nebo policie  byla neschopná (to ale nepřiznal).

Řekla jsem mu, že ho prosím o jednu věc. Kdyby ty zloděje přeci jen někdy našli, tak že jim vzkazuji, že jim velice děkuji, že tenkrát na sebe vzali tak nízké vibrace a ukradli ty peníze. Že jim neskutečně za to děkuji a že jim to odpouštím. Udělali pro mě to nejlepší co mohli udělat, protože bych nebyla duchovně tam kde jsem.

Policista se na mě nevěřícně podíval a prohlásil. Já jsem si vždycky myslel, že jste nějaká jiná, ale že až takto, tak to jsem tedy netušil.
Já jsem velice  ráda, že jsem už  JINÁ. Dnes si uvědomuji, že každé zlo je opravdu pro něco dobré. Nezáleží  přeci, co se děje kolem nás, ale co se děje v nás. A já nepřestávám děkovat všem těm, kteří mi podobné životní lekce uštědřili. Už dávno jsem jim odpustila.









Žádné komentáře:

Okomentovat