středa 2. října 2019

Spotřeba antidepresiv se za patnáct let v Česku téměř ztrojnásobila



Tuto větu jsem si půjčila z jednoho článku.
(viz odkaz na článek níže) Ten pokračuje dalšími informacemi. Například, lékař psychiatrické kliniky přiznává, že pokud mají lidé pokažený život, mají dluhy, utekla jim manželka apod. prášky to nevyřeší. Bohužel časopis uvádí, že  čas na vyšetření jednoho pacienta je pro lékaře asi 7-12 minut.



Osobně si myslím, že předepsat antidepresiva je pro obě strany tím nejjednodušším řešením. Lékař se jistí, aby něco nepodcenil a pacient přehodí odpovědnost za svůj stav na lékaře. Prostě dělejte něco, ať se cítím dobře a je mi lépe.
Ale je to to správné řešení? Možná, že jste z těch, kteří si tuto otázku položí. Ti co si ji nepoloží se stávají závislými na lécích a jejich život se po pravdě nic moc nezmění.

V dnešní době si myslíme, že je normální cítit se ve stresu, napětí, pociťovat obavy a strach z budoucnosti, z nemoci, neschopnosti něco změnit. Není divu, že pokud nezměníme svůj přístup k životu, že se nic nezmění. Někteří lidé sice neskončí na antidepresivech ale své emoční stavy řeší alkoholem, emočním přejídáním nebo jinými poruchami příjmu potravy, workoholismem a dalšímu závislostmi.

Co kdyby jste se mohli naučit pracovat se svými emocemi a myšlenkami tak, aby jste mohli zvládat každodenní starosti a stres bez léků, lékařů a dalších „berliček“?
Co kdyby jste dokázali zvládat svůj život v pohodě a uzdravili tak svůj život, vztahy a své nemoci?

Je to výzva ke své vlastní osobní odpovědnosti a asi nebude vhodná pro všechny. Ale pokud se rozhodnete nabízím řešení.
Pojďte udělat první krok ke změně ve vašem životě. Kurz osobního rozvoje - Jak zvládat stres a napětí v běžném životě. viz odkazhttps://www.studiodaja.cz/seminare/osobní-rozvoj/312-jak-zvladat-stres-a-napeti-v-beznem-zivote-a-naucit-se-byt-v-klidu-a-pohode
odkaz na článek

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/rozhovor-antidepresiva-psychiatr-richard-bartecek.A160204_161910_brno-zpravy_mav

Žádné komentáře:

Okomentovat