úterý 25. února 2020

Nevyžádané zásilky vracejte zpět. Nenechte si brát svoji energii.

Co uděláte, když vám přijde zásilka (balík), který jste si určitě neobjednali a který máte zaplatit?
Většina z nás balík odmítne. Proč bych měl platit draze za něco, co jsem si neobjednal?

Stejně tak to můžete udělat i s nevyžádanou energií, o kterou opravdu nemáte zájem. Může se stát, že dotyčný kolega v práci nebo člen rodiny má špatnou náladu a chce ve vás záměrně vyvolat hádku nebo řešit zbytečnosti.

Vy nemáte chuť se do takových rozhovorů pouštět a kazit si svou vlastní dobrou pohodu. Ale dotyčný nejen, že na vás hrne svoje problémy, ale často začne i s
výčitkami a chce vás dostat do role viníka. Někdy nevědomky, aby na základě vyvolaného konfliktu, vám sebral část vaší energie. Pokud si toto včas dokážete uvědomit, můžete tuto situaci zastavit. Optejte se sami sebe. 

Objednal jsem si tuto negativní zásilku?
Chci ji dobrovolně převzít?
Chci jí zaplatit svojí vlastní životní energií?

Pokud je vaše odpověď ne. Stopněte tento rozhovor. Představte si, že tuto negativní energii (zásilku, balík) posíláte zpět odesílateli. Je to přeci nevyžádaná pošta a vy ji nemusíte přijímat, pokud nechcete.

Nenechte se zbytečně zatěžovat problémy druhých lidí, pokud se vás jejich řešení výslovně netýká. Nenechte se zatahovat do negativních debat a rozhovorů,
Nenechte si brát svou vlastní energii.  Prostě vracejte nevyžádané zásilky odesílali zpět.  Pokud na sebe berete problémy druhých lidí a děláte stále tzv. záchranáře, můžete pod touto tíhou, ztratit svou vlastní rovnováhu a sílu.

autor článku JG



Žádné komentáře:

Okomentovat