pondělí 1. června 2020

Přestaňte sabotovat sami sebe


Já tě znám…ano tebe!

Vím o tobě všechno. Vím o tobě, jak si pomlouval svého nejlepšího přítele, jak si podváděl ve škole, jak si kradl v zahradě, jak si podváděl přátele. Vím, jaký si slaboch a znám všechny tvoje stinné stránky.

Kdo to o vás mluví? Kdo to o vás říká? A kdo to o vás všechno ví? Ano, jste to VY SAMI!

Je pravda, že někdy děláme špatné věci, kterých později litujeme. Možná nás nikdo nevidí, ale existuje někdo to ví, a to jsme my sami.



Všichni děláme věci, na které bychom raději zapomněli, za které se stydíme, kterých litujeme a často se odsuzujeme. Je spousta situací, které si přejeme vrátit nebo změnit. Tím se neustále zraňujeme a snižujeme svoji vlastní hodnotu.  Klíčem k mnoha problémům je vnímání své vlastní hodnoty. Ve skutečnosti máme dvě základní mylná přesvědčení.


Když si dobrý, budeš oceněn. Když špatný, budeš potrestán. Je to pevně zakořeněné v naší mysli.

Byli jsme tak vychováváni a toto přesvědčení se vlastně dědí z generace na generaci. Protože ve svém podvědomí víte, že když budete špatní, zasloužíte potrestání. Vaše podvědomá mysl je tak naprogramovaná. Ve skutečnosti už nejsou kolem vás lidé, kteří vás trestali a odsuzovali. Teď už jsou to jen myšlenky ve vaší mysli.

Ve vaší mysli si může například slyšet slova vašich rodičů. „Budu tě mít rád(a), když…budeš hodný, budeš po sobě uklízet, všechno spapáš, budeš se dobře učit. Když ne, tak …můžete si doplnit sami. 


Zkuste si uvědomit, že ten, kdo přehrává tyto myšlenky a slova ve vaší mysli jste vy. Je tam ve skutečnosti vaše matka nebo otec? Není. Vy jste nyní režisér a všichni herci ve vaší mysli zároveň. Proto jedině VY to můžete změnit.


Sami si snižujete svou vlastní hodnotu. Klíčem k veškeré spokojenosti a blahobytu je správné vnímání své vlastní hodnoty. Uznání sebelásky, jako něco, co si můžete dovolit a zasloužíte si ji. Můžete si dovolit být nedokonalým a stejně se mít rád(a). Ve skutečnosti můžete být dokonalými ve své nedokonalosti.


Všichni děláme chyby a stále se z nich učíme a vyvíjíme. Díky těmto chybám duchovně rosteme a máme možnost být stále lepší a lepší.

Pokud ale minulost stále vláčíme sebou a dovolíme, aby nás ovlivňovala, je to jako když máte uvázanou těžkou kouli na noze. Bude vás omezovat a tížit. Kam asi tak můžeme dojít?

Dovolte si uzdravit svoji minulost. Odpustit sami sobě, ostatním a dovolte si vystoupit z omezujících programů vaší podvědomé mysli. Uzdravíte tak nejen svou mysl, vztahy ale i své fyzické tělo.


Žádné komentáře:

Okomentovat