úterý 9. listopadu 2021

Škola a šikana

Dobrý pedagog by měl mít nejen vysoké IQ, což je předpokladem jeho odborného vzdělání, ale hlavně by měl mít na výši dostatečnou emoční inteligenci.

To, co se děje v dnešních školách je katastrofa. Šikana mezi žáky byla vždy a možná jsme to i někteří zažili. To co ale nepochopím je, jak mohou učitelé šikanovat děti a neustále je udržovat ve strachu. Diskriminace a šikana ve školách, ohledně roušek, očkování a testování je mnohdy opravdu na hraně ústavních zákonů. 

Jak může učitel separovat neočkovaného žáka, jak může učitel nutit sedět děti ve třídě v roušce, rozdělovat děti na „očko a neočko“.  Jak může učitel zakazovat zpívat, rozdělovat děti v jídelně apod. Pokud je přirozeně inteligentní, tak by mohl už odhalit tuto celosvětovou lež. Obyčejní lidé se zdravým selským rozumem to chápou, a vzdělaní lidé ne? 

Dětská psychika je velice křehká a zranitelná. Vím to sama ze zkušeností, když pracuji s klienty na jejich traumatech. Velice často jsou kořenové příčiny emočních problémů v dětství a hlavně ve škole. Nechci ani domyslet jaké si ponesou dnešní děti psychické následky z této „covidové“ doby. Zastrašování, vydírání, lež, neustálý strach.  Pokud má dítě vědomé rodiče a ty chtějí ochránit jeho fyzické a duševní zdraví a doma mu to vysvětlí, tak škola říká (dle jejich nařízení) něco jiného.

Učitelé bděte. Možná je na vás vyvíjen tlak, ale také máte snad svůj rozum a hlavně svědomí. Máte odpovědnost za psychický vývoj dětí, které jsou vám svěřeny. Měli byste učit děti pravdě a lásce. Učíte je, že žijí v demokratickém státě, tak jim to dokažte. 

Přestaňte týrat naše děti a vnoučata. Pokud jste ještě neztratili zdravý rozum, proberte se. Najděte si informace o tom, jak škodí dětem roušky, jak je nebezpečná experimentální vakcína. Co když vám umře dítě, které jste donutili k očkování?  Nebo jste propadli davové psychóze strachu a manipulace? Máte učit děti, aby rozvíjely své samostatné myšlení, kreativitu, hravost, nadšení, radost z učení. Učíte je dnes, že mají být ovcí ve stádu a nevyčnívat z davu?

Mnozí se stavíte do nebezpečných  rolí. Přebíráte na sebe odpovědnost, která je na hraně zákona a až jednou dojde na lámání chleba budete se za to zodpovídat. Máte učit děti pravdě, tak buďte nejdříve pravdivý sami k sobě. Demokracie se nám mění v totalitu a vy jste tomu nápomocni. Pokud jste ještě neztratili zdravý rozum a nejste sami zmanipulovaní, začněte myslet na emoční zdravý dětí, je to naše budoucnost.

www.studiodaja.cz / www.studio-daja.cz  - emoční pomoc pro vaše děti

 

  

Žádné komentáře:

Okomentovat