středa 17. listopadu 2021

Mám nebo nemám?


Náš svět je svět informací. Bohužel, ne všechny informace mohou být pravdivé. Potkala jsem se dnes se známou, která byla velmi vystresovaná. Rozhodovala, zda se nechat očkovat proti Covidu nebo ne. Bojí se nejen o své zdraví, ale i výhružek v práci.

S očkováním má naše starší generace docela dobré zkušenosti. Očkování jsme brali jako běžnou prevenci a byli jsme přesvědčeni, že nás chrání. Proto když slyšíme slovo „očkování“, vybaví se nám v naší podvědomé mysli zcela bezbolestné píchnutí jehlou a pocit bezpečí, že jsme chráněni před nemocí.

Pokud použijeme slovo „experimentální vakcína“ tak má málokdo ve své podvědomé mysli uloženou nějakou stejnou nebo podobnou zkušenost, podle čeho by jeho mozek vyhodnotil, zda je pro něj bezpečná nebo ne. Z psychologického hlediska se proto neuvádí, že je to experimentální vakcína, ale očkování. 

Proč? Aby se ovlivnilo rozhodování lidí. Mnoho lidí má spojenou zkušenost s očkováním s ochranou a bezpečností. Experiment je ale experiment. Když budete experimentovat třeba v kuchyni, není zaručené, že jídlo které uvaříte, bude chutné a kvalitní.  Také vám po něm může být hodně špatně nebo pokud nemáte kvalitní suroviny, můžete se i otrávit (třeba houby). To je riziko experimentu.

Ale pozastavila bych se nad tím, že výrobce tohoto experimentu mi nedává žádnou záruku bezpečnosti a nepřebírá odpovědnost, za nežádoucí účinky.  Ani dodavatel a prodejce za jeho kvalitu a následky na mém zdraví také neručí. Moje známá měla dost informací, ale bohužel rozdílných. Média, politici a někteří lékaři prý tvrdí, že to je jediné řešení, jak se ochránit před nemocí a zachránit tak celé lidstvo před zkázou. Naopak jiní lidé tvrdí, jak je vakcína nebezpečná, že stejně neochrání, musí se opakovaně aplikovat, a ještě má mnoho nebezpečných vedlejších účinků, a vše je prý politická hra a podvod.

Položila jsem ji pár otázek. Až si na ně odpoví, ať se rozhodne sama.

Není ti podezřelé, že na tebe stát hází plnou odpovědnost a doslova tě vydírá tím, aby si se nechala očkovat?  Vyhrožuje ti, že když to neuděláš, tak kvůli tobě zemře spousty lidí, budou v nemocnicích a nikdy tato doba neskončí? Přesto výrobce, stát ani lékař neručí za jakékoliv následky?

Není ti podezřelé, že napřed se vyrobí na nemoc očkovací vakcíny a zakazují léky, které pomáhají a jiné se nehledají? Není tě podezřelé, že je tady několik let rakovina, aids a jiné vážné nemoci a nikdo ještě nevymyslel proti tomu očkování?  Není ti podezřelé, že byla tato vakcína tak rychle vyrobená? Není ti podezřelé, že jsou zatajovány správné informace o testování? Není tě podezřelé, že se neustále předkládá jen jedno jediné řešení? Není ti podezřelé, že takto jedinečné a zázračné očkování už tolik lidí odmítá? Není tě podezřelé, že všechny konspirační teorie (pravdy, které nemají být zveřejňovány) se stávají skutečností? Není ti podezřelé, že se očkuje v parku, na nádraží a tramvaji bez lékařského vyšetření?

Je třeba mít více informaci a použít zdravý selský rozum? Ještě si polož otázku, kdyby byl ještě jiný zájem než ten, že chtějí všichni tvoje zdraví, jaký by to byl? Dnes se obchoduje s lidským zdravím, a to je to nejhorší. Bohužel je to stále velmi dobrý byznys.  

"A tak až na tyto otázky budeš znát odpověď, tak věřím, že se rozhodneš správně", říkám ji v klidu. Dostali jsme každý svobodnou volbu myšlenek, emocí a pocitů. Mnozí dobrou intuici. Každý máme svobodnou volbu rozhodnutí a svobodnou volbu důsledků. Každý se rozhodne, tak jak má.

Dnes, ale bohužel už bojujeme nejen za své zdraví, ale hlavně za svou svobodu. Ale z té nám je stále více ukrajováno.

Tak poslední otázka: Chce nás ten, kdo nám tu svobodu bere zachraňovat před nemocí nebo má snahu s námi manipulovat a ovládat naši mysli a náš život k obrazu svému?

Učím se respektovat rozhodnutí druhých lidí a přestávám je zachraňovat. Mnozí ke svému „duchovnímu probuzení“ prostě ještě nějaké ty lekce potřebují. Tak věřím, že ať je její rozhodnutí jakékoliv, bude pro ni to správné. 

JG

Žádné komentáře:

Okomentovat