čtvrtek 4. listopadu 2021

Vyškolený manipulátor vás bude ovládat tak, že nepoznáte, že je s vámi manipulováno.


Touha člověka používat manipulaci s lidmi vyjadřuje jeho osobní slabost. Manipulátor, který získává moc nad jednáním jiné osoby, se snaží kompenzovat svou vlastní neschopnost. Psychicky zdravý jedinec, který je v souladu se svou vnitřní duší, pravdou a se svými pravými hodnotami nemá nikdo potřebu se před nikým povyšovat, ale také ani ponižovat.

Psychologie manipulace je dnes vyučována a používaná v marketinku. Je důležité přesvědčit dotyčného, kterého chceme získat na stranu kupujícího o tom, že váš produkt potřebuje, že se bez něj nemůže obejít. K tomu je velmi dobré použít emoce a hrát, jak se říká na city.

Běžně se to dělá tak, že je nejlépe vytvořit uměle problém, nabídnout řešení (záchranu) a nabídnout produkt, který je třeba prodat. Pokud je manipulátor dobrý, většinou ani nepoznáte, že jeho informace nemusí být vždy pravdivé. A hlavně nepoznáte, že je s vámi manipulováno. To se děje již rok a půl. Zmanipulovaní lidé, si totiž nejsou schopni si uvědomit, že jsou manipulováni.

Nejlepší způsob manipulace je strach. Pokud jsou lidé vystaveni delší dobu stresu, strachu a napětí, sáhnout po nabídnutém řešení, které je jim nabídnuto. Strach je osvědčená metoda. Manipulátorům se to povedlo velmi dobře. Byl to velmi dobrý obchodní tah. Vystrašit, zachránit a vydělat.

Dalším dobrým psychologickým tahem je vzbudit pocit viny. To se také povedlo. Vyděšení, vystrašení a zmanipulovaní lidí, kteří už ani nechtějí znát skutečné informace se přidávají na stranu manipulátora. Pak se nemůžeme dovit, že učitelka křičí na žáka, který si nevezme roušku, že kvůli němu zemřela její babička. Nemůžeme se divit, že dvakrát naočkovaní lidé, co nosí roušku stejně onemocnění a pak to svedou na kolegu v práci, že se nenechal naočkovat.

Manipulátoři odvedli skvělou práci. U některých lidí, když nezabral strach ani pocit viny tak se použije další způsob, a to je vydírání. Když se nenecháte naočkovat tak….když nebudete nosit roušku tak…

A kdo je tak často manipulovatelný? Opět ten, kdo není sám ve své vlastní sebelásce, vnitřní síle, moudrosti a neumí si nastavit své vlastní hranice a mantinely. Tak vlastně manipulátor a manipulovaní by se měli nad sebou opravdu zamyslet. Tady nebude asi něco v pořádku. Svět je psychicky a mentálně nemocný. Vládnou nám egoisti, psychopati a zkorumpovaní politici. Dobře se jim vládne, protože budou tak dlouho vládnout, dokud budou mít kolem sebe lidi, kteří se nechají.

 

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat