úterý 31. května 2022

Dovolená je od slova dovolovat si…


Poslední dva roky jsme si mnohé nemohli dovolovat. Bylo mnoho příkazů, zákazů a omezení. Někteří je respektovali, jiní ne a byli tací, že měli opravdu pocit, že je určitá nařízení chrání a striktně to vyžadovali i od ostatních.

Teď jsme v době uvolnění, takového nádechu a výdechu, a je třeba načerpat energii a sílu, než přijde opět nějaká další vlna…

Dost bylo stresu, strachu z nemocí a někdy i nelogických nařízeních. Covid nám pravděpodobně odjel někam na dovolenou a vystřídalo ho jiné aktuální téma, a to je hrozba války. Jak se ale říká, čert nikdy nespí a uvidíme jaké plody přinese podzim.Určitě každému jiné, protože ne nadarmo se říká, co člověk zaseje, to také sklidí.

Bohužel to platí i o našich myšlenkách. Každá myšlenka je semínko a my jsme obrazně řečeno tím zahradníkem svého života. Pokud budeme zasívat semena bodláků, tak určitě budeme sklízet bodláky a možná se i popícháme.

Co kdybyste si letošní dovolenou naplánovali jinak? Nemusíte čekat celý rok na to, až si budete moc něco dovolit, co kdyby to bylo možné celoročně? Všechno toto omezení máme bohužel v naší mysli. Máme s tím zkušenost určitě každý z nás.

Nemohu si dovolit říci NE. Nemohu si dovolit říci si o pomoc. Nemohu si dovolit jen tak nic nedělat.

Nemohu si dovolit dělat to, co bych chtěl (a). Určitě bychom každý našel ve své mysli další nemohu.

K výrazu nemohu velmi často používáme slovo musím. Musím...

Každý z nás by určitě doplnil za toto slovo hodně toho, co musí. Pojďte letošní dovolenou nastartovat životní změnu a začít si chtít dovolovat.  A co by to mohlo být?

Dovolit si uvolnit stres, napětí, případné strachy a obavy z budoucnosti. Dovolit si uvědomit sílu svých vlastních myšlenek, přesvědčení a emocí. Dovolit si nastavit si své osobní hranice a mantinely. Dovolit se vrátit se do své psychické a fyzické pohody. Dovolit být sama sebou a přijmout i své nedostatky. Dovolit si spojit odpočinek s relaxací a s prací na sobě.

Pokud si myslíte, že je váš čas si začít dovolovat a mít tak emoční a myšlenkovou dovolenou celý rok, zde je se nabízí řešení. Je jen na vás jestli si to budete chtít dovolit.

https://katkanesvadbova.cz/6-dni-transformacni-dovolene/

https://www.studiodaja.cz/seminare/osobn%C3%AD-rozvoj/394-transformacni-dovolena-s-relaxaci-tela-mysli-a-duse



Žádné komentáře:

Okomentovat