úterý 21. června 2022

Stres z pohledu energie


Položili jste si někdy otázku, co je stres? Je to velmi jednoduchá odpověď. Stres je nepřijetí stávající situace. Víte, že vše, včetně našich těl, je složeno z energie? Pojďme se na stres podívat z tohoto úhlu pohledu.

·         Pokud se ve vašem životě děje něco, co nemůžete ovlivnit a nelíbí  se vám to, vytváříte energetický odpor k této situaci.

·          Pokud se děje něco co ovlivnit můžete, ale momentálně nevít jak, vytváříte  energetický odpor k této situaci.

·         Pokud cítíte stres a nechcete se tak cítit, vytváříte energetický  odpor k této situaci.

·          Pokud jste nemocní a bojujete se svou nemocí, vytváříte energetický odpor k této situaci.

Co s tím? 

Přestaňte zbytečně plýtvat svojí drahocennou energií, přijměte danou situaci a najděte řešení.

S každým vnitřním, či vnějším odporem jsou spojeny emoce. Většinou to bývají emoce negativní. Vztek, bezmoc, strach, pocit viny, křivda, smutek

Emoce, stejně jako vaše myšlenky, jsou také energetické povahy, prožíváme-li je (doslova je cítíme fyzicky ve svém těle), vytváříme energetický odpor v toku naší vlastní životodárné energie.  Ta způsobuje energetické a emoční blokády nejen ve vašem energetickém systému, ale tyto emoce se ukládají i v buněčné paměti vašeho těla.

 Vaše mysli se umí pohybovat v čase a prostoru, stejně tak jako vaše energie. Proto se můžete velmi často dostat do stresu pouze na základě vaší vzpomínky, uložené v minulosti a tím aktivovat i spojené emoce. Pokud se máte setkat s člověkem, který vám v minulosti emočně ublížil, dostává se vaše tělo do stresu už díky vaším představám.

Dlouhodobý stres, je příčinou 90% všech zdravotních problémů. Potlačovat stres nebo ho nějakým způsobem eliminovat, jsme se naučili různými způsoby. Jsou to cigarety, alkohol, jídlo, drogy, sex, sport, cvičení, bylinky apod. Bohužel, tak jak v poslední době přibývá více stresových situací, sahají lidé velmi častěji i po utišujících lécích ( bohužel ty mívají své vedlejší účinky a potlačují symptomy a neodstraňují kořen problému).

Víte, že existuje mnohem jednodušší metoda, jak zvládat stres? Uvolněte právě ten energetický odpor, to znamená – přijměte to, co se děje. Pokud jsou za tím schované emoce, které jsou také energií – uvolněte je. Snížíte-li toto energetické napětí, můžete vidět situaci z jiného úhlu pohledu. Tím, že přestanete ztrácet a blokovat svoji vlastní energii, dovolíte své mysli najít to nejlepší řešení. Protože ve stresu jsme každý z nás IQ-tykve a nikdy nic moudrého nevyřešíme. .https://zmenazivotajana.blogspot.com/2022/06/ve-stresu-jsme-iq-tykve.html#more

Chcete návod, jak to udělat? Pojďte se naučit metodu, která umí s těmito energiemi pracovat. Možná, že je čas si srovnat hlavu a naučit se pracovat s energií vlastních emocí.

 https://www.studiodaja.cz/seminare/eft-kurzy/396-kurz-osobniho-rozvoje


Žádné komentáře:

Okomentovat