pátek 24. června 2022

Proč se dostáváme do stále stejných nežádoucích situací?

Také se vám stalo, že často měníte zaměstnání, protože vám slíbí peníze, a pak co slíbili nezaplatí? Neváží si vašeho času, pracovního nasazení?  Tak si najdete jinou práci. Ze začátku to vypadá slibně a po čase se situace opakuje.

Stává se to i u vztahů, a to jak mužům, tak ženám.  Určitě znáte ze svého okolí (možná máte i svou zkušenost), hodnou ženu, která má prostě smůlu na chlapy (může to být i naopak). Najde partnera a pokaždé si myslí, že je to ten pravý. Bohužel po čase ji začne ponižovat, manipulovat s ní, případně se může projevit psychické a fyzické násilí. Rozvede se, najde si jiného a po určité době se příběh bohužel opakuje. Proč? Protože to je váš příběh, který žije uvnitř vaší osobnosti. 

Pokud nezměníte to co je uvnitř vás, nikdy se nezmění situace zvenčí. Žijete to, čemu věříte.

Bohužel je v tom jeden háček, hraje v tom roli vaše podvědomá část mysli, která je energeticky mnohem silnější. Vědomě chceme mít dost peněz, skvělou práci, chceme být dobře ohodnoceni. Toužíme mít milujícího partnera, skvělý a romantický vztah, ale?  Chce to vaše vědomá mysl. Bohužel větší  energetickou sílu mají informace uložené ve vašem podvědomí. Vědomá mysl ovládá váš život asi z10% ale podvědomá řídí těch zbylých90%!

Právě ve vašem podvědomí jsou uloženy vaše emocionální bolesti a traumata, které jste v životě prožili. Nejvíce se jich tam bohužel nahrává do věku 6-7let našeho života.  Pokud vám neustále rodiče a vychovatelé říkali, že za nic nestojíte, děláte jen problémy, nezasluhujete si uznání, pozornost a bezpodmínečnou  lásku, vše se uložilo do vaší buněčné paměti těla vašeho podvědomí.

Na základě toho si ve svém životě vytvoříme příběh, kterému věříme: nejsem dost dobrý, nezasloužím si to, nemám na to, jsem hloupý, neschopný, musím vždy tvrdě pracovat, abych měl peníze, peníze mají jen bohatí, vždy budu mít smůlu, život je boj apod.  Určitě jich tam máme všichni (v našem podvědomí) uloženo mnoho.

Co s tím? Je třeba přepsat příběh. To, co nás tam drží jsou v minulosti nezpracované emoce, na základě nichž, udržujeme v mysli tyto programy.  A jak to změnit? Je důležité vše zpracovat na úrovni podvědomé mysli, emocí a energie.  Jednou z úžasných terapeutických technik, které pracují na úrovni energie těla, mysli a emocí, je metoda EFT - technika emoční svobody.

Je čas změnit příběh a začít žít z pozice vědomé mysli. Základním stavebním kamenem je naše sebeláska a sebe-hodnota. Život nám posílá hodně lidí, kteří nás to mají naučit a bude posílat tak dlouho, dokud tuto se tuto základní životní lekci nenaučíme. Oni jsou zrcadlem našeho podvědomí.

Možná stojí se nad tím konečně zamyslet a někdy je potřeba umět si říci o pomoc. www.studiodaja.cz / www.studio-daja.cz

https://www.studiodaja.cz/seminare/eft-kurzy/396-kurz-osobniho-rozvoje

Žádné komentáře:

Okomentovat