pondělí 3. června 2019



Mozek je schopen změnit strukturu DNA

Síla našich myšlenek má hluboký vliv na naši DNA. Mnoho let jsme se učili, že naše DNA je neměnná. Dnešní výzkumy na poli molekulární biologie nám předkládají nové a důležité informace pro náš život. Za kódovou informací DNA jsou ještě další vrstvy kódů. Tyto vrstvy jsou umístěny nad sebou a stále se ovlivňují. Tento informační kód probíhá v obou směrech.
Nyní je již vědecky prokázané, že dědičnost je možné změnit a dokonce reaguje na slabé záchvěvy energie.

DNA není tak stabilní jak jsme si mysleli. Buněčný biolog Bruce Lipton dokázal ve své dlouholeté práci a výzkumu, že svým myšlením a cítěním doslova působíme na každou naši buňku v těle. Stal se tak průkopníkem nové vědní disciplíny zvané Epigenetika. Biochemické funkce našeho těla ukazují, že je naše bytí je ovlivněno DNA mnohem  více než způsob našeho chování, myšlení a prožívání emocí.

Protože DNA obsahuje kódy pro výstavbu našeho těla, můžeme tento plán sami svými myšlenkami, pocity a emocemi ovlivnit a změnit. Doslova mohou změnit naše tělo. Mozek reaguje na naše myšlenky a emoce ( strachu, úzkosti, bezmoci apod.) Každá tato negativní emoce spíná v našem těle určitou chemickou reakci, která ovlivňuje buňky a buněčnou paměť v našem těle.

Pokud budeme delší dobu prožívat stres a strach naše tělo bude vylučovat větší množství stresových hormonů ( Kortizol, Adrenokortikotropin, Adrenalin a řadu dalších). Často se ´pak objevují chronická onemocnění, psychické problémy a syndromy vyhoření. 

Při déle přetrvávajících pocitech dochází k novému uspořádání nervových mozkových vláken, která jsou vždy s určitým stavem spojena. Náš mozek nejen, že reaguje na strach a stres, ale spíná i příslušnou chemickou reakci spojenou s pozitivními emocemi jako je radost, nadšení, láska. Uvolňují se hormony Endorfiny, Serotonin, Dopamin, pozitivně ovlivňující naše tělo.  

Jedna důležitá informace je, že tyto chemické reakce se spouští nejen přímo při určité stresové či radostné situaci, ale i při myšlence na ni. Jedná se o tzv. Online - emoci je to  emoce prožívaná v přítomném okamžiku a je  reakcí na konkrétní situaci.
Offline - emoce  je emoce prožívaná a vyvolaná pouze  představou naší mysli. Obě tyto emoce vyvolávají biochemické reakce v našem těle.

Doslova máme svou vlastní chemickou lékárnu ve svém těle. Ale pozor jak ji budeme používat. Může nás uzdravit nebo zabít!

Jelikož naše myšlenky formují náš mozek otevírá se nám důležitá informace. Mozek je schopen změnit strukturu a funkci našich buněk. Náš mozek může změnit a formovat naše tělo.Pokud změníme svá přesvědčení a programy uložené v naší mysli je doslova náš mozek schopen začít utvářet naše fyzické tělo, které bude odpovídat naším novým myšlenkám a představám. 

V tomto směru se nám otevírají další nové obory a to je Energetická medicína a Energetická psychologie. Často zapomínáme na důležitost vlastních myšlenek a emocí. Nastal čas jim věnovat opravdu větší pozornost a převzít odpovědnost za svůj život.

Vědci vědí již dlouho, že geny reagují na signály mozku. Tyto signály ovlivňují buňky a mění genetické kódování „ Bruce Lipton – Buněčný biolog

Pocity a přesvědčení mění strukturu DNA“ Greg Braden

Informace čerpány ze zdrojů  knih výše jmenovaných autorů a studia energetické psychologie
www.studiodaja.cz



Žádné komentáře:

Okomentovat