čtvrtek 25. března 2021

Neměli nám to vůbec říkat...


Malé zamyšlení k současné situaci a ohlédnutí za rokem našeho života s Covidem. Někteří lidé jsou stále vystrašení a vyděšení a spoléhají, že je zachrání očkování. Věří, že jedině politici a lékaři, kteří mají daná nařízení od vlády je mohou zachránit. Dodržují všechna opatření a přijímají za pravdu vše, co říkají naši politici.

Další lidé, které nevyděsil vir, vyděsila vláda svými opatřeními a politickými rozhodnutími. A to pod  rouškou naší jediné záchrany. Lidé se stále více dostávají do stresu a existenčních problémů. Jiní už toho mají opravdu dost, ale tlak, manipulace a omezení se neustále zvyšují. Veškerá dosavadní opatření  nás nedovedla zpět do normálního života. Někteří lidé jsou přesvědčeni, že je vše jinak a jsou výrazně umlčováni.

Potřebujeme používat svůj vlastní rozum, ale i to je nám postupně omezováno. Tak mě jen dnes napadlo, jaké by to bylo, kdyby se do toho politici a média vůbec nemíchali a vlna jménem Corona, by jen tak prošla. Co by asi bylo, kdyby nám nikdo neprozradil, že existuje nějaký Covid?. Bylo by to jako každý rok. Prostě chřipkové období ( možná horší) bychom nějak zvládli sami. Asi by to byla menší pohroma než nyní. Věřím, že mnoho lidí zemřelo více na strach a vyděšení, než na skutečnou nemoc. Víme všichni, co dělá psychika. Kdyby nám býval nikdo neřekl, že je tu nějaký vir, tak bychom to třeba zvládli lépe. Možná by to byla menší pohroma, nemyslíte?

Nebo přeci jen jiný záměr? Opona se pomalu rozkrývá, copak má kdo za lubem?

www.studiodaja.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat