pátek 30. září 2022

Odděluje se zrno od plev.

Po žních už je pár týdnů a podzim začal velmi rychle. Již několik dnů si pokládám otázku, jak je možné, že to, co se děje, mnoho lidí ještě neprokouklo. Potkala jsem nedávno několik mladých lidí, kteří šli po městě a měli nasezen opět respirátor. Možná, že slovo opět je špatně, třeba ho od doby nařízení nosit, ještě nesundali. Proč? Protože se bojí.

Posledních 2,5 roku hrajeme hru na strach a manipulaci. Některým se to tak zalíbilo, že hrají pořád. Ti, co straší (média, lékaři, farmaceutické společnosti, politici), těm se ta hra určitě zamlouvá, přináší totiž solidní zisky. Tak proč by ji vlastně nehráli, když mají s kým.

A co ti, co se nechají vyděsit a manipulovat? Jaký to má pro ně přínos? Napadlo je položit si vůbec tuto otázku? Nebo se zajímat více, co je za tou hrou schované? Těžko.

Každá hra má ale svého tvůrce. I tvůrci této hry existují a vymýšleli ji hodně dlouho. Celá tato velmi nebezpečná hra se jmenuje Nový světový řád a má mnoho dalších pokračovaní. Připomíná mi to „syndrom vařené žáby“.  Když hodíte žábu do studené vody, bude se tam cítit dobře. Postupně vodu budete zahřívat a žábě vůbec nedojde, že ji hrozí nebezpečí a nechá se bez odporu uvařit…

A tak začíná další podzimní kolo této hry na strach a manipulaci. Kolik bude ještě teček, než se lidé vzbudí? Osobně si myslím, že čím více teček, tím je naděje na probuzení menší nebo žádná. Víte, kdy tato hra skončí? Až ji přestanete s nimi hrát.

Už v bibli bylo zmíněno, že přijde doba oddělování zrna od plev. Zrno také potřebuje dozrát a stejné je to i s vědomím lidí. Každý z nás má jiné zkušenosti, informace a jinou úroveň vědomí (pozor nepleťte si to s inteligencí).

Zkuste  e zamyslet. Jakou cenu má zrno a jakou sláma? Kvalitní zrno je čím dál tím větší vzácností a často je ho nedostatek. A to, co se oddělí od zrna (sláma), kde většinou končí? Velmi často jako podestýlka (i ta je žádaná), která se ale nakonec stane hnojem.

Nic není špatně, obojí je potřeba a vše je důležité.  Když zasadíte kvalitní zrno, poroste opět obilí. Když zaoráte hnůj na pole, zkvalitní půdu ale nic z něj bez zrna nevyroste. Je dobré se nad tím zamyslet.

V této hře se můžete sami rozhodnout, kým se nakonec stanete. Doba sklizně stále pokračuje.

Pokud jste stále ještě v zajetí strachu a bezmoci, ráda vás z těchto negativních emocí vysvobodím. Máte pak velkou šanci se stát zrnem.

https://www.studiodaja.cz/seminare/eft-kurzy/399-celodenni-zakladni-kurz-metody-eft-pro-vlastni

Žádné komentáře:

Okomentovat