čtvrtek 15. prosince 2022

Kde je vaše svědomí?


Tuto otázku bych položila všem politikům, lékařům, zdravotním sestrám, distributorům léků, úředníkům, zaměstnavatelům, policistům, učitelům, učitelkám v mateřských školách, reportérům v televizi, hercům propagující tečkování, vlastně všem, kteří se vědomě či nevědomě podíleli přes dva roky na této podvodné manipulaci jménem Covid.

Mnozí byli tolik přesvědčeni, že politici, média a lékaři mají pravdu, že prostě těmto lžím uvěřili. Tvrdě a bez kompromisu tak manipulovali, ze svých pozic, ostatní. Ještě si vzpomínáte VY, co jste nás vyhazovali z kulturních akcí, z jídelen a hospod, že tam nesmíme, pokud nebudeme mít roušku, test nebo tečkovací potvrzení? Někteří ze strachu dodržovali všechna nesmyslná nařízení a někteří si užívali moc nad druhými lidmi a dělalo jim dobře, že se mohou povyšovat. Moc ega a strach právě ego hodně lidem zatemnil mozek a potlačil zdravý rozum.

Mnohým došlo, že je to velmi dobrý byznys a vydělávali na strachu. Někteří právě strachu podlehli a nechali se na tečkovat, jen aby nepřišli o práci, výhody nebo aby neumřeli.

Pak tu byli ještě ti, kteří tuto podvodnou hru řídili a mnuli si ruce, jak narůstají zisky a lidé jsou velmi snadno ovladatelní.  On vystrašený a nemocný člověk moc osobní síly nemá a je snadné s ním manipulovat. A o to v této hře jde. Je to boj o vaši pozornost, energii a duši.

Všechno má svůj čas a pravda vždy vyplave jednou na povrch. Chybovat je lidské, ale vědomě ubližovat druhým je ubohost.

Tak kde je svědomí těchto lidí? Je schováno pod vrstvou peněz a egoistickou mocí. Říká se, že psychopati nemají svědomí a ti více inteligentní končí v politice a ti méně inteligentní ve vězení. Dnes to vypadá, že ti více inteligentní obsadili všechny vedoucí politické funkce. Snad přijde čas spravedlnosti a přijde i na to vězení.

A co svědomí obyčejných lidí, kteří jen tak nalétli? Těch, kteří v dobré víře testovali druhé, tečkovali a buzerovali, nás všechny s jiným názorem? Těch, pro které jsme byli nebezpečnými dezinformátory?

Co jejich svědomí? Chybovat je lidské a je důležité si umět přiznat chybu. Vina je velmi nízká vibrace a opravdu dokáže tížit naši duši, vím to od lidí, kteří chodí na terapie a cítí pocity viny. Ale co s tím?

Je tu možnost. Uznat omyl, odpustit si a požádat o odpuštění i ty, kterým jsme nevědomky (možná i vědomě) ubližovali. A udělat nápravu toho, co jsme pokazili. Třeba říci NE, když vás někdo bude dále nutit opět dělat něco, co cítíte, že dělat vlastně nechcete. Když vás bude někdo nutit co si máte myslet a co máte říkat. Pokud to bude v rozporu s vaší duší, řekněte konečně NE. Probuďte zdravý rozum a pusťte strachy.

Není potřeba se hádat, osočovat apod. Je potřeba uznat chybu a odpustit si. Přichází čas vánoční, a to je velmi dobrá doba na mír mezi lidmi. Pokud jste někomu tímto způsobem ublížili, jděte a omluvte se mu. Je čas přestat se pomlouvat a začít napravovat napáchané chyby, je jich opravdu hodně.

Je čas najít v sobě ztracené hodnoty jako je čestnost, úcta, pokora, láska k druhým, soucit a pravdomluvnost. Lidé, u kterých svědomí přeci jen probudí, mají šanci mnoho věcí změnit a napravit.

Bohužel mnoho lidí má své svědomí schované pod vrstvou peněz a touhou po moci, že ho nikdy nenajdou.  Ty půjdou cestou, jakou mají a budou se zpovídat až přijde jejich čas.

Kolik lidí je schopné přiznat chybu, odpustit si a začít vše napravovat?  Někteří se potrestali sami, protože mají opravdu po zázračných tečkách velké zdravotní problémy, a to jim opravdu nepřeji.

Tak je čas probudit svědomí u každého z nás. Je čas napravovat chyby, je čas se vystoupit z těchto neustálých lží a přestát lhát sami sobě. Je čas duchovního probuzení a je to náročná cesta pro každého z nás. Proto je třeba si vzájemně svítit na cestu, abychom se neztratili. Začněte se konečně rozhodovat z lásky ne ze strachu.

JG

„Každý člověk dělá chyby, ale jen hlupák u nich zůstává.“  Marcus Tullius Cicero

www.studiodaja.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat