úterý 6. prosince 2022

Můžeme změnit svoji minulost?

 

Jediný čas, který máme k dispozici je čas tady a teď. Minulost se stala, a stala se také v čase tady a teď (v jiném se stát ani nemohla) a nedá se vrátit.  A budoucnost, ta ještě nenastala. 

Minulost je jen a jen ve vašich vzpomínkách a budoucnost ve vašich představách. Krom přítomnosti okamžiku tady a teď se minulost a budoucnost odehrává jen ve vaší mysli, ve vašich vzpomínkách.

Pokud si neustále přehráváte bolestné vzpomínky (kde cítíte křivdy, pocity viny, bezmoc, vztek) nebo se zaměřujete na strachy z budoucnosti, tak vaše mysl nerozlišuje, zda je to skutečnost nebo se vše odehrává ve vaší hlavě. Vaše tělo reaguje vždy na vaše myšlenky a pocity a spíná stejné chemické reakce v těle. Uvolňuje stejné stresové hormony, jak kdyby se to dělo nyní.

Stáváme se tak často vězněm ve své vlastní mysli. Dostáváme se do začarovaného kruhu chronického stresu a napětí.

Můžeme tedy změnit svoji minulost? Tu skutečnou už bohužel ne, ale můžeme změnit vnímání této minulosti!  Podíváme-li se, pomocí vnitřní mysli, do nevyřešených emocionálních bolestí minulosti a uvolníme zde zablokovanou energii emocí (křivdy, ponížení, zloby apod.) můžeme přepsat příběh.

Jak? Snadno. Všichni zúčastnění, kteří v minulosti hráli ve vašich příbězích roli, jsou ve skutečnosti už někde jinde. Ale zůstali ve vaší mysli. A šéfem ve vaší mysli jste vy. Vy jste scénárista, režisér a všichni herci současně. Můžete vytvořit jiný příběh a jiný prožitek.  Doslova jste schopni energeticky a emočně přepsat v buněčné paměti těla tento zážitek, protože energie nezná čas ani prostor.

Jednou z technik k přepisování minulosti na buněčné, energetické a emoční úrovni těla je metoda EFT (Emotional Freedom Technique) Ve volném překladu je to Technika emoční svobody a technika EMDR (Desenzibilizační terapie využívající pohyb očí), které s klienty používám. Pokud se osvobodíte od své traumatické minulosti, změníte i svoji energii, která vyzařuje do kvantovém pole vědomí. Tím ovlivňujete i své okolí.

Změnou vnímání minulosti, ovlivníte nejen přítomnost, ale i svoji budoucnost. Změníte myšlenkové a emoční vibrace, které mají vliv na váš život víc, než si myslíte.

Pokud chcete pomoci změnit úhel pohledu na vaši minulost je dobré mít průvodce nebo zkušeného terapeuta.

Autor článku Jana G.

https://www.studiodaja.cz/home/novinky/404-jak-se-naucit-rikat-ne-umet-si-nastavit-sve-osobni-hranice-a-navysit-svou-sebelasku-a-sebe-hodnotu


Žádné komentáře:

Okomentovat