čtvrtek 15. června 2023

Děti a emoce a metoda EFT


Dětské emoce jsou velmi rozmanité. Když se malé dítě narodí, neumí mluvit a dorozumívá se s námi pomocí emocí. Pokud se vaše zlatíčko usmívá je vše v pořádku. Rodič se cítí spokojený a klidný. Bohužel naše děti dokážou během chvilky měnit svoje nálady a požadavky. Určitě se každému rodiči stalo, že jste své milované děťátko nakrmili, přebalili a ono přesto stále plakalo (často se pláč mění ve velmi silný řev). Stává se, že dítě má tzv. emoční hlad. Touží po obětí a lásce.

Děti se projevují emočně v každém věku. Často je okřikujeme, napomínáme a dáváme jim najevo, že jejich emoce nejsou přijatelné. Znáte to: hodná holčička se nevzteká, velký kluk přeci nepláče, hodná holčička všechno spapá. Nebo také můžeme dětem dávat rozkazy: „až budeš normální tak přijď, okamžitě se uklidni, a neřvi“. Asi bychom podobných nesmyslných příkazů našli hodně.

A tak se postupně naučí emoce nedávat najevo. Dnešní doba je velmi stresující jak pro rodiče, tak pro děti. Děti jsou ustavičně strašeni nemocí, musely nosit roušky, dezinfikovat si ruce, testovat se apod. Dokonce někteří rodiče, ve strachu o své děti, nechali děti píchnout experimentální vakcinu (záměrně neříkám očkovat), protože to klasické očkování není.

Roste nám generace dětí, která opravdu nebude emočně a psychicky v pořádku. Neustálé strachy, stres, napětí a v neposlední řadě často i šikana ze stran učitelů a spolužáků nechává v jejich emočním těle velké šrámy. Děti jsou velmi citlivé a na základě toho co cítí, vnímají, prožívají si vytvářejí hodnotové vzorce do svého budoucího života.

 Zkuste si popovídat se svými dětmi, optejte se jich, co cítí? Co je trápí? Z čeho mají strach? Jestli je někdo ve škole nešikanuju, neponižuje apod.

To, co je dnes nahráno do podvědomé mysli vašich dětí, bude utvářet celý jejich život. A každý rodič určitě chce, aby jeho dítě bylo šťastné, zdravé a veselé. Věnujte čas vaším dětem a pomozte jim překonat tuto těžkou dobu, bez zbytečných emočních bolestí.

Pokud hledáte emoční pomoc pro vaše děti je zde energetická psychologie.

https://www.studiodaja.cz/home/novinky/423-terapie-hrou-eft

www.studiodaja.cz

Žádné komentáře:

Okomentovat