pondělí 10. června 2024

Syndrom hodné holčičky

 I ta nejlepší výchova může u dětí zanechat  nežádoucí       vzorce přesvědčení a chování. Jedním  z nich je syndrom "hodné holčičky". Vím o čem  mluvím, protože i já byla vychovávaná jako hodná a poslušná holčička.                                       
Ta, která ráda plní očekávání druhých, protože za to dostane pochvalu a odměnu. Ta, která se pilně učí, aby měla ocenění a  dobré známky. Ta, která neodmlouvá. Ta, která se snaží vyhýbat  konfliktům a neustále ustupuje. Ta, která upřednostňuje všechny ostatní před svými potřebami. 

A pak se divíme, že si neumíme nastavit své hranice a mantinely. Neumíme říci ne, když to tak cítíme a neumíme se dát v životě na první místo.  A mnohé si v  životě nedovolíme. Hodně společného to má i s naší sebeláskou a sebe-hodnotou. 

Nedostatečná sebeláska a sebe-hodnota se zase promítá do našich vztahů, úspěchu a našeho zdraví. A tak se často obětujeme pro druhé, až se můžeme stát opravdu "obětí". Může se stát, že nás pak ale zastaví nějaká nemoc nebo situace, kdy začneme tento program přehodnocovat.

Proto přišel čas uvolnit naše podvědomá přesvědčení, naše limity a uvolnit naše emoce zapomenuté v čase a prostoru. Přešel čas se podívat pod pokličku našich vlastních podvědomých programů a přesvědčení, které nás limitují  a nastartovat změnu. 

Jsi připravena změnit svůj život? Pojď zažít týden transformace nastartovat svoji sebelásku a sebe-hodnotu.


Žádné komentáře:

Okomentovat