úterý 12. března 2019

Víte, že podvědomé vzorce a programy v naší mysli ovlivňují náš život víc než si myslíte?

Neurověda, která se zabývá výzkumem mozku potvrzuje, že 95 – 99 % reakcí v našem životě děláme nevědomky na tzv. autopilota. Vědci tvrdí, že reagujeme až o osm vteřin dříve „než nám to dojde“.

Tak za prvé by to mohla být dobrá výmluva pro mnohé z nás. A za druhé už mě dochází, když se říká, že pokud chceš něco závažného řešit , tak než něco řekneš začni zhluboka dýchat a počítej do deseti . Pak teprve mluv a dělej závěry.

Naše mysl je opravdu super počítač. A každá část naší mysl má svůj úkol. Naše tělo, je tak úžasné, že se nemusíme soustředit na to jak a kdy
dýchat, jak trávit potravu, kolik úderů má udělat naše srdce, jak má probíhat trávení, jaký hormon se má kdy v těle spustit. Vše je dokonale z automatizováno. A má to na starost naše podvědomá mysl. Tak s určitými důležitými programy, co se týče našeho těla a přežití se rodíme a máme je v plné výbavě již od početí. Tělo prostě ví co je třeba.

Spousta dovedností se ale učíme. Nejprve od svých rodičů, prarodičů, okolí, vychovatelů, školy apod. V naší mysli se vytváří tak zvané hodnotové vzorce ( programy ) a to už velmi brzy. Výzkum uvádí , že již od třetího semestru těhotenství do třech let je to až 80 % vzorců a zbytek tak do 6-7 let věku dítěte.

Proč tomu tak je ? Malé děti do věku 6-7 let jsou v tak zvaném imprintovém období , kde se doslova vše otiskuje do dlouhodobé paměti mozku. Mozek malých dětí je v jiné frekvenci než mozek dospělého člověka. Můžeme říci, že jsou doslova v takovém hypnotickém stavu ve vlnách Alfa 7-12 Hz, nebo ve vlnách Théta 4-7 Hz.

Všechny informace, které v tuto dobu dostávají si mozek ukládá hluboko do svého podvědomí.
Bohužel mozek dítěte nemá ještě vyvinutý filtr vnímání, který by rozlišil co je dobré si uložit, co špatné a co je třeba jen legrace. Jejich mozek myslí vše naprosto vážně.

Pokud si mozek dítěte zapamatuje, že kamna jsou horká a do silnice se nesmí vkročit bez rozhlédnutí tak je to v pořádku. Ale pokud si zapamatuje slova jako „ nic z tebe nebude, všechno je zkazíš, nemůžeš mít vše na co si vzpomeneš, hodná holčička se tak nechová, stejně mě jednou utrápíš…...a pod.“ 

Tak to je tedy průser ! Tím se vytváří v mysli dítěte velmi negativní vzorce pro jeho budoucí život.
Pak se divíme, proč neumíme v dospělosti říci svým rodičům nebo okolí ne, proč máme nízké sebevědomí, problémy ve vztazích apod. 

A co vy ? Jaké jsou vaše nahrané vzorce podle kterých se řídí váš život ?

I tyto vzorce se dají změnit. Je důležité je napřed najít, uvědomit si je a rozhodnout se pro změnu. Věřte, že se vše nezmění ze dne na den, ale je to první důležitý krok ve vašem životě, pokud chcete něco změnit. Když budete mít nefunkční program ve vašem počítači, tak je také třeba vymazat a nahrát nový.
Na toto téma je připraven transformační seminář, který vás prací na sobě k těmto programům dovede tak, aby jste je pochopili a mohli pod zkušeným vedením změnit.

Na cestu ke změně se na vás těší Jana









Žádné komentáře:

Okomentovat