neděle 1. září 2019

Emoční budíček


Emoce nás provázejí od našeho útlého dětství. Sotva jsme se narodili, projevovali jsme se výhradně přes emoce. Jinak jsme to přeci neuměli. Později jsme se učili první slůvka a věty. Učili jsme se dorozumívat slovem, nejen emocemi. Většinou jsme chtěli poznávat svět prvními otázkami. Co to je? Později proč?

Od rodičů a vychovatelů jsme dostávali patřičné odpovědi. Dozvídali jsme se co je správné, co je špatné. Jak se máme chovat, abychom odpovídali určitým požadavkům okolí. Rodiče nám často

dávali najevo, že naše emoce jsou nepřijatelné a nežádoucí. Hodná holčička se přeci nevzteká a šikovný chlapeček nepláče. Asi jsme nikdy nepoložili nikomu otázku. Co jsou emoce? K čemu jsou dobré? ( když se nemají používat). A co tedy si s nimi mám počít? Jak jim mám porozumět? 

Emoční budíček zvoní a je opravdu čas se začít o své emoce více zajímat a porozumět jim. V našem životě hrají velmi důležitou roli. Naše pocity a emoce (strach, úzkost, zlost, zloba, nenávist, pocit křivdy, viny, lítost, bezmoc) nás mohou doslova zničit a způsobit celou řadu fyzických, psychických a vztahových problémů. A nebo nám mohou doslova zachránit život (láska, radost, nadšení, touha, vděčnost, odpuštění a pod).

Emoce jsou v našem životě důležitější více než si myslíte. Pokud vás toto téma zajímá, přijměte pozvání na další povídání u kafíčka. viz odkaz.https://www.studiodaja.cz/home/novinky/308-vecerni-povidani-u-kaficka
Nabídka osobního rozvojehttps://www.studiodaja.cz/seminare/osobní-rozvoj/311-jak-zvladat-strs-a-napeti-v-beznem-zivote




Žádné komentáře:

Okomentovat