neděle 13. června 2021

Chcete vědět, kdo šéfuje vašemu mozku? Proč se svět rozděluje?


Svět se dočista zbláznil. Politici nám neskutečnou rychlostí servírují, celosvětovou záchranu ve formě zázračné vakcíny, která má údajně zachránit svět. Přidali se k nim někteří lékaři, média a další propagátoři ze stran známých osobností.

Proč? Protože se tak z nějakého důvodu rozhodli.

A tak se nám svět rozděluje. Na poslušné a neposlušné. Na vědomé a nevědomé. Podle toho, kdo šéfuje vašemu mozku, v jakém vibračním nastavení se nacházíte a jak vnímáte sami sebe z pozice duše. Ten, kdo je již tzv. "vědomý", má ve svém mozku správného šéfa. 

Je to vědomá část mozku zvaná neokortex. Neokortex je evolučně nejmladší částí mozku (zvaný také koncový mozek, šedá kůra mozková – starý jen asi 100 tis. let).  Je zodpovědný za vědomé rozhodování a vnímání. Projevuje se rozumem, inteligencí a morálkou. Neokortex umožňuje každému z nás potlačovat a ovládat emoce, ovládat primitivní pudy a je propojen s intuicí. Bohužel v mozku nesídlí sám a občas také sám nerozhoduje. 

Je zde ještě evolučně mladší částí (mozku 200 milionů let) a to je limbický systém. Tato část mozku se stará o emoce a projevuje se v podobě impulzivního chování, chtíče, násilí či radosti. Je to skladiště všech emočních nahrávek ve vašem životě.

Máme ale ještě jednu část mozku a tou je evolučně nejstarší část, která vznikla již s prvními plazy. Této části mozku přezdívá plazí mozek (cca 500 milionu let). Tato část mozku má na starosti ty nejprimitivnější pudy. Rozhoduje velice rychle, a to třemi základními způsoby přežití. Útok, útěk, ustrnutí.

Aktivita plazího mozku a limbického systému sice spadá do oblasti nevědomého rozhodování a lidé velmi snadno podlehnou dojmu o své racionalitě, nicméně realita je jiná.

Často z legrace říkám, že když se tito dva blbci spojí, tak chudák neokortex není schopen už nic zachránit. A tak se rozhodujeme z pozice strachu. Buď o své zdraví, nebo o svou práci, o svůj stálý měsíční příjem. Nebo také z pozice toho, že nám bude upřena naše zábava. Nebudeme moc do restaurací, divadel na koncerty apod. Rozhodujeme se pudově. Buď půjdu poslušně s davem nebo nepůjdu. Mnoho lidí tak bohužel ustrne ve svém strachu nebo nevědomosti, a jsou velmi dobře manipulovatelní. 

Už je nás dost, kdo s davem jít nechce. Nechceme se nechat zastrašovat a manipulovat. Patříme ale najednou mezi ty odpůrce režimu (jak podezřele často, se toto opakuje). Patříme mezi ty neposlušné, kteří nechtějí zachránit svět, protože zde někdo mocný (řekla bych psychicky nemocný) rozhodl, že jediné řešení je očkování.

A tak se svět rozděluje na vědomé a nevědomé lidi. Jak se psalo v bibli před mnoha a mnoha léty. Přijde čas, kdy se bude oddělovat zrno od plev. Vše je správně. Nyní vyplavávají hodnoty života u každého z nás. Je čas vrátit do života čestnost, svědomí, pravdomluvnost, poctivost, víru, pokoru, lásku, úctu. Je čas si uvědomit svou duchovní podstatu a vrátit se z hlavy do srdce. A to je pro některé těžký úkol.  Je nejvyšší čas, nezaprodat svou duši.

Bohužel je dost lidí, kteří  stále ostatní šikanují a vydírají.  Nařizují nesmyslné věci, jako to, že se děti dusí v rouškách při učení, vyhrožují zaměstnancům apod. Svět se zbláznil. Mnoho lidí má zavirovanou mysl a bohužel si to nejsou schopni uvědomit. Zavirovanou mysl mají nejvíce někteří politici, lékaři a policisté. Zapomněli, že nás mají chránit. Ještě je dost lidí, kteří  si stále ještě nejsou schopni uvědomit o čem tato nebezpečná hra je. Možná, že za to ani nemohou, protože nepoužívají tu správnou část mozku. 

Tak víte co, zkuste se i vy zamyslet, jaká část mozku u vás právě šéfuje? Na jakou stranu se přidáte vy? Je třeba zachránit svět jinak a to je vědomé bytí .

http://studio-daja.cz/ke-stazeni/ 

 

 

 

  


Žádné komentáře:

Okomentovat