neděle 4. července 2021

Strach, manipulace, vydírání. Aktuální téma dnešní doby.


Několik měsíců v nás média (na základě rozhodnutí politiků) vyvolávají strach.  Strach je přirozenou a vrozenou reakcí našeho těla na nebezpečí zvenčí, což je v naprostém pořádku. Má nás chránit. Strach ale také úzce souvisí se vztahem, který máme sami k sobě.

V naší emoční části mozku máme uloženo mnoho našich vzpomínek na situace, kdy jsme selhali. Kdy jsme nebyli přijatelnými a kdy jsme cítili určitou emoční bolest. 

Náš každodenní život také ovlivňuje řada myšlenkových vzorců, v naší hlavě. Často si vytváříme katastrofické scénáře a přivoláváme si tak nechtěné. Negativní myšlenky nás ovládají, a my je nemáme pod kontrolou.

Strach, který nás chrání je v pořádku. Ale také máme strach, který nám ubližuje a omezuje nás. Pokud jsme neustále ve stresu a strachu, rapidně se snižuje naše imunita a má to velmi nepříznivý vliv na naše fyzické a psychické zdraví. Strach v nás vytváří naše vlastní vězení.

Strach jde ruku v ruce s manipulací. Čím více se bojíme, tím více s námi mohou druzí manipulovat. Pokud odporujeme tomu, kdo s námi manipuluje, určitě se mu to nelíbí, protože jeho záměrem je nám vzít naši energii a naši sílu. Pak nastupuje silnější verze a tou je psychické vydírání.

Velmi často se rozhodujeme pouze na základě strachu. Strach z nemoci, strach ze smrti, strach, že přijdu o práci, strach, že nebudu mít peníze, strach, když se nenechám naočkovat, strach, když se nechám naočkovat, strach když neposlechnu apod.

Možná si položíte otázku, jak toto vše ustát? Záleží na tom, jaký máme vztah k sami k sobě a jak se máte rádi. Vaše sebeláska je totiž základním pilířem, na kterém potřebujete postavit svůj život. Láska, kterou máme sami k sobě určuje, jak máme nastavenou laťku vlastní sebe-hodnoty. Pozor je velký energetický rozdíl cítit sebelásku z pozice energie srdce nebo mysl (ega).

Přišel nejvyšší čas opět najít v sobě hodnoty, jako je zdravá sebeláska, čestnost, pravdomluvnost, úcta, pokora, soucit a víra. Mnozí se doslova ztrácí v tomto světě plném zastrašování, lží a falše. Pokud ale chceme změnit svět, potřebujeme se dostat sami se zajetí vlastního strachu a omezení.

Cítíte-li se právě teď stres a strach, je nejvyšší čas to změnit.

Opět pro vás připravuji prázdninový kurz -Jak zvládat strach a stres v každodenním životě –praktická část.

Pokud byste měl někdo zájem, napište mi na a dám vám vědět, jakmile bude kurz vyhlášen  janagrohmanova@gmail.com

https://www.studiodaja.cz/

 

Žádné komentáře:

Okomentovat