pátek 15. října 2021

Kdy tato „kašpařice“ skončí?


Už to trvá moc dlouho. Můj dědeček, když mu někdo něco vyprávěl a vymýšlel si víc, než bylo zdrávo, říkal „houpat se mnou můžeš, ale přehupovat už se nenechám“. Některým se už z toho přehupování dělá zle, včetně mne. Tak si pokládám otázku, kdy tato hra, do které jsme se namočili skončí? Asi až ji všichni přestaneme hrát.

Měla jsem zajímavou zkušenost. Přišla jsem před pár dny do volební místnosti. U dlouhého stolu seděla trochu znuděná volební komise. Nedivím se jim, seděli tam už druhý den. Někteří měli roušky pod bradou, pod nosem a jiní se je nasazovali, až když jsem vstoupila. Slušně jsem pozdravila, popřála hezké odpoledne.

 Paní se na mě podívala a povídá přísně „nemáte roušku.“Odpovídám s úsměvem“ já vím“. Paní „okamžitě si ji nasaďte“. Já s úsměvem“ nenasadím, já už tuto podvodnou hru nehraju a hrát nebudu.“  Paní se zarazila a povídá „tak to ale musí ten pán co s vámi přišel počkat venku“. Oponuji, “ten pán je můj manžel a my spolu bydlíme, to nemá přeci logiku.

Nemělo. Manžel (také bez roušky) musel z místnosti odejít a počkat až tam nebudu. Mám pocit, že jsme všichni hráli neskutečnou“ kašpařici“. Věřím, že když jsem odešla a nikdo z voličů tam zase nebyl, roušky neměli nebo měli jen tak nandané pod nosem. Má toto logiku? Již dost vedoucích pracovníků, ředitelů a jiných šéfů si velmi dobře uvědomuje, že je to blbost a sami ji nosí, jen aby se neřeklo. Ale své podřízené budou prostě buzerovat a trestat.

 Současný svět je postaven na pokrytectví, lži, strachu, vydírání, manipulaci, korupci a byznysu. Tato celosvětová “kašpařice“ skončí, až bude mít více lidí odvahu ji přestat hrát. Svým pokrytectvím a strachem dávají těm, co určují pravidla této hry, svou sílu. Zkuste si uvědomit, že všichni, kdo tomuto zlu přikyvujete, ohrožujete naši budoucí generace víc, než si myslíte.

Nevím jak vy, ale já jsem ještě generace, která se učila pravdě, úctě, čestnosti, lásce k bližním a k pokoře.  Kde jsou vaše hodnoty? Stále si je necháte brát nebo jste je už opravdu ztratily? Tak až budete své podřízené opět buzerovat, zkuste se zamyslet sami nad sebou.

Jestli-že se povedlo systému vás takto vyděsit, a vy tomu všemu věříte, tak vám bohužel asi nic nedojde. Pokud se ale jen bojíte o svá křesla a pozice, je čas se nad sebou zamyslet. Je nejvyšší čas přestat hrát tuto komedii. Víte proč?  Protože to za čas může být taková katastrofa, že už z toho nebude úniku.

JG 

Žádné komentáře:

Okomentovat