neděle 10. října 2021

Volby, volit, nevolit, dovolit…?


Tak a máme před sebou opět volby. Každý od nich očekává něco jiného.  Dáváme své hlasy určitým lidem, stranám. Dáváme jim svou vlastní moc a sílu.  Slovo volby volit je blízko ke slovům dovolit si, dovolit něco, někomu. Co máme dovolit?

Dovolit určitým lidem, aby za nás mysleli, rozhodovali, zabezpečili nás, udělali nás spokojenými?  Pokud to, co hledáme nebudeme cítit nejprve uvnitř sebe asi se to nepovede.

Všichni cítíme, že máme nemocný skoro celý svět. Svět se hroutí a je bolavý. Není to jen strach z nebezpečného viru (který ve skutečnosti není tak nebezpečný, jak nám tolik měsíců namlouvají)  nebezpečná je chamtivost, nadřazenost, podlost, prolhanost lidí, kteří nám vládnou. Živí se naším strachem a využívají naši nevědomosti a důvěřivosti. Nějak se nám ztratila obyčejná lidskost, zdravý rozum, láska, pravda, pokora, úcta.

Změna je na každém z nás. Pokud chcete změnit svět, změňte napřed sami sebe. Nikdo jiný změnu neudělá za vás. Pokud hledáte svobodu, tak tu nenajdete venku, ale uvnitř sebe samotných. Pokud hledáte pocit bezpečí, lásky a radosti, hledejte uvnitř sebe.

Bohužel, někdy obrátit svou pozornost do svého nitra bývá bolestivé. Můžeme tam najít mnoho strachu, starých křivd, ublížení, nenávisti, zloby, ponížení apod. Pokud nevyřešíme svoji minulost, tak nám neustále tyto energetické a emoční otisky ovlivňují naši přítomnost. A v naší přítomnosti tvoříme naši budoucnost. 

Jaké hodnoty si vyberete pro svůj budoucí život? Jak se necháte ovlivňovat, manipulovat? Kolik si toho necháte ještě nalhat? Víte co? Zkuste si dovolit najít sami sebe. Zkuste najít svou vlastní podstatu bytí, svou vnitřní hodnotu a sílu.  Dovolte si převzít nejprve odpovědnost sami za sebe.  Nikdo jiný to za vás opravdu neudělá. To jsou naše vnitřní volby každého z nás.

Já osobně jsme zklamaná z mnoha politiků, lékařů, učitelů, policistů a úředníků. Někdy mám pocit, že ztratili zdravý selský rozum a strach zatemnil jejich mysl. Opravdu nechci předávat svůj hlas lidem, kteří podporují válku místo míru. Kteří nařizují nesmyslné testování, roušky a podporují podvod jménem vakcinace. Těm, kteří schvalují 5G sítě a vědomě či nevědomě podporují ničení naší planety. Těm, kteří tolik před každými volbami slibují, hory doly a když dostanou svou moc, tak jim ego zaslepí mozek.....   

Žádné komentáře:

Okomentovat