neděle 31. prosince 2023

Proč jsme se naučili lhát?


Jedno malé zamyšlení nad tématem LHANÍ. Když jsme byli dětmi, tak jsme do určitého věku říkali, co si myslíme, co cítíme a neměli jsme s tím problém.  Když se nám někdo nelíbil, dali jsme to najevo dost jasně. Ale pak se něco změnilo. 

Přestali jsme říkat pravdu a začali jsme lhát. Kdo nás to naučil? Možná jedna naše část našeho Já, která nás má za úkol ochránit. Je to strach. Strach z odpovědnosti, strach z problému. Výchovou nás rodiče a společnost začali učit co se má, nemá. Co se sluší, nesluší. Co se může říkat, co nemůže...apod. Tak nám ten náš jednoduchý, radostný dětský svět, trochu zkomplikovali.

A tak lžeme, abychom se vyhnuli problémům. Myslím, že všichni máme se lhaním určitou zkušenost. I já měla období, kdy jsem lhala. Rodičům, partnerům, dětem, přátelům, zákazníkům. Proč? Ze strachu, čelit problémům. Nevytváříme sice problém venku, ale vytváříme si ho pak uvnitř sebe.

Lhaní je velmi jednoduché, ale má pár nevýhod. Za prvé si musíte pamatovat, co komu říkáte, abyste se do toho nezamotali. Za druhé můžete ztratit mnoho přátel, protože, ne každý snese vedle sebe lháře. Pokud ztratíte důvěru a lidé zjistí, že lžete obnovit ji bývá velmi těžké.

Pokud chceme zachránit tento svět, je třeba udělat určitý posun ve vědomí každého z nás.  Tento svět je nemocný. Lež, manipulace, strachy, nepokora, neúcta, nenávist, závist apod. nás udržuje v nízkých vibracích. Je na každém z nás se rozhodnout a udělat krok ke změně.

Prvním krokem je zbavit se strachu, navýšit sebelásku, sebe-hodnotu. Je třeba si také uvědomit svou duchovní podstatu Bytí. Pokud zvládnete tyto první kroky, tak jako vedlejší produkt dostanete dar…přestanete mít potřebu lhát. Prostě vám to už nepůjde. Vím to z vlastní zkušenosti.

Přestanete mít strach z problémů a převezmete plnou odpovědnost za svá rozhodnutí a činy. Svět, se pro vás stane jednodušším. Když budete totiž za jedno se svou myslí a se svou duší, začnete mít život jednodušší.

A tak mám pro vás jeden návrh. Pojďte v novém roce 2024 začít říkat pravdu. Začněte být pravdivý sami k sobě a ostatním. Zkuste obnovit ztracenou důvěru, kterou jste díky svému lhaní ztratili. Odpusťte sami sobě, že jste podváděli a lhali a odpusťte i ostatním, že vás to naučili. Je třeba začít vytvářet Nový svět. Svět založený na lásce, úctě, důvěře, pokoře a pravdě. Bohužel to nikdo za nás neudělá, a tak nás čeká ještě hodně práce.

Možná, že mnozí odejdou ze vztahů nebo z práce, protože jim už opravdu lhát nepůjde. Nebude to bohužel lehký úkol, ale pokud ho zvládneme, bude to dar i pro další pokolení a velký krok pro posunutí vědomí lidstva.

JG

 

 

 

 

 

 


Žádné komentáře:

Okomentovat