úterý 30. dubna 2024

Je sebeláska ezoterický blábol aneb jak jste na tom se svou vlastní sebeláskou?


Když jsem se vydala na cestu hledání, jak se dostat ze svých problémů, tak mě mnoho lidí říkalo, že se nemám dostatečně ráda a musím začít sebeláskou. Za prvé jsem si myslela, že je to „ezoterický blábol“ a za druhé stejně nevěděla, jak to udělat.

Dnes vím, že sebeláska je základem dobrého zdraví, vztahů a celkového úspěchu v životě. Jak jste na tom vy?

Mnozí si budují svoji hodnotu z pozice ega. Navyšují svou sebelásku a sebe-hodnotu prostředky zvenčí (materiální hodnoty jako jsou značkové oblečení, drahá auta, tituly apod.) Bohužel zdravá sebeláska vychází vždy z pozice srdce.

Zde jsou některé potenciální známky nízké sebelásky:

  1. Perfekcionismus a strach z neúspěchu.
  2. Vyhýbání se péči o sebe a zanedbávání osobních potřeb.
  3. Tolerování toxických nebo zneužívajících vztahů.
  4. Potíže říkat „ne“ a příliš se zavazovat.
  5. Nepříznivé srovnávání se s ostatními.
  6. Negativní sebe-mluva a neustálá sebekritika.
  7. Potíže s nastavením a udržením zdravých hranic.
  8. Nadměrné hledání externího ověření a schválení.
  9. Zapojení do sebe-sabotujícího chování.
  10. Chronické pocity nedostatečnosti nebo nízkého sebevědomí

 

Děkuji, že jsem již před více než 16 roky potkala metodu EFT (technika emoční svobody) a profesionálně se ji věnuji doposud. Pokud jste se vydali cestou osobního rozvoje, doporučuji začít sebeláskou.

Na cestě sebeobjevování a osobního růstu se techniky energetické psychologie (mezi ně patří i metoda EFT) objevily jako mocný nástroj pro kultivaci sebelásky. Pochopením konceptu EFT a uznáním důležitosti sebelásky se jednotlivci mohou vydat na transformační cestu k přijetí svého vnitřního vyzařování.

Sebeláska je základem emocionální pohody a osobního růstu. Zahrnuje kultivaci hlubokého smyslu pro přijetí, soucit a uznání pro sebe. Když jednotlivci praktikují sebelásku, rozvíjejí zdravější vztah k sobě, což pozitivně ovlivňuje jejich vztahy s ostatními a celkovou kvalitu života.

Stimulací energetického systému těla prostřednictvím poklepávání si EFT klade za cíl zmírnit emoční stres, snížit negativní emoce a podpořit celkovou pohodu. Díky emocím, můžeme uvolnit stará traumata a programy z dětství. Metoda EFT může být použita k řešení široké škály problémů, včetně úzkosti, nespavosti, traumatu a fobií.

Chcete-li se vydat na cestu sebelásky, nejen s technikou EFT ale i s dalšími technikami bude vás určitě zajímat tento kurz osobního rozvoje zaměřený právě na sebelásku.

 https://katkanesvadbova.cz/pro-zeny/kurz-sebelasky/

https://www.studiodaja.cz/home/novinky/447-kurz-sebelasky-a-sebehodnoty-pro-zeny


Žádné komentáře:

Okomentovat