pondělí 8. dubna 2024

Měsíc květen – lásky čas

Máme za dveřmi jeden z nejhezčích měsíců roku, květen.  Často je nazýván měsícem lásky. Příroda v rozpuku, kvetou stromy, zpívají ptáčkové, svítí více sluníčka a pohled na svět je hned veselejší.

Některé hospodyňky láká velký jarní úklid domácnosti, změna šatníku, účesu apod. Mnoho lidí se vydalo na cestu osobního rozvoje a touží najednou poznat cosi nového, zajímavého a zažít nějakou změnu. Jedno společné má hodně lidí, touží po lásce, klidu a spokojenosti.

Pokud se osobní rozvoj týká právě vás, tak jen dodám, že sebeláska není opravdu „ezoterický blábol“ ale základním stavebním materiálem našeho spokojeného a zdravého života.

Naše sebeláska a sebevědomí má nejen vliv na naše pracovní úspěchy, na naše vztahy, ale především na vaše zdraví.

Kořenová příčina mnoha problému pramení právě v našem nízkém sebevědomí, sebehodnotě a sebelásce. Snažíme se mnohé věci změnit vědomě a je to složité a těžké. Pokud chceme změnit své vnitřní nastavení potřebujeme se naučit pracovat se svou podvědomou myslí.

Zde je klíč k vaší trvalé změně.

SEBELÁSKA znamená, že miluji sám sebe, takového, jaký jsem a se svými chybami jsem v pořádku.

Sebeláska je zkratka k úspěchu, k šťastnému životu a zdraví.

Sebeláska není luxus, ale cesta k tomu nejlepšímu člověku, kterým se můžeme stát.

SEBEHODNOTA - (sebeúcta) znamená, že znám svou cenu, svou hodnotu, jsem ve své pravdě. Říkám, co si myslím, přijímám svou nedokonalost, nekritizuji se.

Sebe-hodnota je vrozená. Narodíme se jako hodnotní a jako hodnotní zemřeme. Je jedno jestli jste Matka Tereza nebo Hitler. Ve své PODSTATĚ jste jedineční, nesmrtelní, nekonečně vzácní a hodnotní lidé. Jste nekonečným množstvím potenciálu, a to se nemění.

Nemusíme hledat svoji hodnotu. Nikdy jsme ji neztratili, je s námi věčně. Nelze ji ztratit, nelze ji schovat – jediné co musíme si na ni vzpomenout a uvědomit si ji.

Nemusíme totiž ani nikomu svoji hodnotu dokazovat – ani sami sobě. Jsme totiž hodnotní takoví, jací jsme i se všemi chybami.

Pokud jste na svoji sebe-hodnotu a sebelásku zapomněli je čas se k ní vrátit.

https://www.studiodaja.cz/home/novinky

https://www.letacek.cz/sebepoznani/jizni-cechy/den-ci-vikend-hyckani-pro-42891


Žádné komentáře:

Okomentovat