neděle 20. března 2022

Emoční masáž


Asi si umíte představit, že zubař si sám těžko vyvrtá zub a masér se si sám neumí namasírovat bolavá záda. A tak vyhledáváme vzájemnou pomoc.  Nedávno ke mně přišla na terapii přítelkyně, která krom své profese zdravotníka, ještě masíruje. Přišla původně řešit vztahové problémy, ale ztěžovala si také na bolesti za krkem a v zádech (ne nadarmo se říká, že kovářova kobyla, chodí bosa).

Většinou se za našimi fyzickými bolestmi schovávají také zablokované a potlačené emoce. Mnoho lidí (ale i lékařů) si to stále ještě nedokáže připustit a existuje pro ně jen klasická léčba. Proto každou svou bolest, se snaží řešit na fyzické úrovni (masáže, rehabilitace, obklady, bylinky, mastičky, léky atd.) Bohužel, málo kdo hledá příčinu.

Samozřejmě, že i za její bolestí byla schovaná emoční záležitost.  Metoda EFT, kterou se několik let praktikuji se dokáže propojit s podvědomou myslí a pomocí vizualizace a práce s energií lze uvolnit emoční, energetické blokády. Vše jsme zpracovali, až do odeznění všech bolestí.

Po terapii měla pocit, jako kdyby prý odhodila velkou tíhu, co měla na za krkem a pod lopatkou, a cítila se hned lépe. Nejdůležitější bylo, že bolest přestala a po několika dnech hlásila, že je vše stále v pohodě. Tak jsme se společně zasmáli tomu, že si vlastně masérka dopřála trochu jinou masáž, a to emoční masáž zad.

Proto nepodceňujete své potlačované a nezpracované emoce. Za celou řadou chronických onemocnění stojí většinou potlačené emoce. Ze své praxe je to nejvíce zloba, křivda a neodpuštění.

Možná, že je nejvyšší čas se s emocemi naučit pracovat. 

https://www.studiodaja.cz/home/novinky/381-kurz-metody-eft-pro-vlastni-pouziti

Žádné komentáře:

Okomentovat