pondělí 28. března 2022

Krize nebo příležitost

Řecké slovo krisis znamená hledání, volbu, soud, nesouhlas, rozsudek, výklad, vysvětlení či řešení. Všimněme si, že žádný z uvedených významů nemá negativní náboj, žádný z nich nepoukazuje na bezvýchodnou situaci, stagnaci, smrtelnou nehybnost tváří v tvář nelehké zkušenosti.

Je tomu přesně naopak, slovo krisis předpokládá aktivitu, která se projevuje odvážným hledáním, promýšlením, řešením a nakonec rozhodováním.

V našem reálném životě, jenž je nám propůjčen jako dočasný domov, sehrávají krize neocenitelnou roli. Jsou neodmyslitelným prvkem každého lidského života. Je to schodiště k duchovní dospělosti.

Co kdybychom současnou dobu vzali jako příležitost ke změně. Současný systém se začíná rozpadat a nemá cenu ho už nikterak podepírat ani opravovat. Je tak morálně prohnilý, že je tento rozpad je nutný https://zmenazivotajana.blogspot.com/2021/09/bude-treba-hodne-kvalitnich-cihel.html#more

Pojďme se společně na svět dívat trochu jinak. Mnoho let jsme byli vedeni materialistickým myšlením. Hodnota člověka se posuzovala podle toho, kolik má titulů, jakou má pracovní pozici, jak má velký dům, drahé auto, značkové oblečení. Bohužel to všechno zakalilo naše zdravé myšlení a odpojili jsme se od toho nejdůležitějšího, a to je naše duchovní podstata bytí. Ztratili jsme morální hodnoty jako je pravdomluvnost, čestnost, pokora, úcta, zdravá sebeláska, soucit apod. Teď máme velkou příležitost je vrátit zpět do našeho života.

Už v písmu svatém bylo psáno, že přijde doba, kdy bude oddělováno zrno od plev. Mám pocit, že ta doba právě nastala.  Všichni se ocitáme v úžasné době a je to velká výzva pro nás všechny, jestli to ustojíme.

https://zmenazivotajana.blogspot.com/2021/11/vsichni-jsme-pro-tuto-dobu-duleziti.html#more

Možná si myslíme, že nemůžeme ovlivnit určité situace, které se dějí. To je pravda. Ale to, co ovlivnit můžeme, jsou naše vlastní myšlenky, emoce a pocity. Můžeme ovlivnit naše vlastní vibrační nastavení. Pokud si uvědomíme, že svět „venku“ je odrazem naše vlastního vibračního nastavení, máme v sobě velkou sílu měnit svět.

Jste-li připraveni na změnu - přijměte pozvání na terapeuticko transformační dovelenou, relaxace těla, mysli a duše.

18-23.7.2022      https://studio-daja.cz/kurzy/   http://katkanesvadbova.cz/6-dni-transformacni-dovolene/

Žádné komentáře:

Okomentovat