úterý 5. dubna 2022

Proč jde duchovní probuzení často přes bolest a utrpení?

Mnoho duchovně probuzených lidí přivedla na cestu hledání svého skutečného JÁ nemoc, rozchod, krize, nečekaná tragédie apod. Každý si představuje asi pod pojmem „duchovní probuzení“ možná něco jiného. Někteří lidé si myslí, že duchovní probuzení s sebou přináší konec všech obtíží v životě. To ne. Přináší s sebou možnost osvobodit se od utrpení ega, které je velmi odlišné a někdy to dá opravdu práci.

Většinu života, prožíváme z pozice našeho ega. JÁ naše mysl. Naše ego velice rádo soupeří, kritizuje druhé, hodnotí, bývá rádo nadřazené a nejraději manipuluje s ostatními.  Pozor, má také ale obrácenou tvář. Ego se rádo ponižuje, lituje a často se dostává do role oběti.

Ego trpí kvůli mnohým přesvědčením, lpí na připoutanosti, touhách potřebách, ale i strachu. Protože život nikdy nesplní všechny naše požadavky, nekonečně trpíme.

Probuzení osvětluje pošetilost našeho vlastního sobectví a odhaluje pravdu. Ale spolu s krásou, kterou nám může probuzení ukázat, nám především otevírá naše tajné “kostlivce ve skříni“. Naše zapomenuté emoční bolesti, křivdy, zlobu apod. Odhalí nám naše potlačené a skryté emoční bolesti, chybné myšlenkové vzorce a přesvědčení, kterými jsme naplnili své životy.

Probuzení je cesta. Je to cesta k naší skutečné podstatě Bytí, k našemu božskému Já uvnitř našich srdcí. Mnoha lidem přináší duchovní probuzení nesmírnou blaženost a prožitek bezpodmínečné lásky. Je to jako vznášet se v tomto jiném světě, o kterém jste nikdy nevěděli, že může existovat. Vidíte realitu života. Vidíte krásu přírody, cítíte pokoru a lásku ke všemu živému. Můžete vidět krásu v utrpení, stejně jako v potěšení. A začínáte mít pocit, že nic není špatně a vše je dokonalé takové jaké je.

Často se ale stává, že čím se dostáváte vibračně výše a tyto pravdy sestupují hlouběji do vás, často ještě narazí na odpor. Ego najde něco, co se pravdě nelíbí, a tak se tomu brání. Samotné ego je také osvětleno probuzeným prostorem. Ego se brání tomu, co vidí a co se mu nelíbí.
Nejde stále plout na obláčku blaženosti, je třeba duchovní probuzení propojit s běžným každodenním životem.  Sedět v lotosovém sedu, meditovat, broukat mantry a být propojen láskou není umění. Ale, cítit se dobře v každodenním životě, vnímat intenzivní jasnost života, žít přítomným okamžikem, být uzemněný a propojený s realitou a vědomě ji neklást odpor je umění života. Umění je tvořit svůj život na základě svých myšlenek, emocí, pocitů a nechat se vést intuicí. Emočně a psychicky ustát krize, nemoc, nedostatek financí, tak to už chce být opravdu ve svém středu, ve své vnitřní síle. Je skvělé se naučit cítit sílu přítomného okamžiku, v propojení s Božskou energií Zdroje a být ukotven s matkou Zemí a jejími energiemi.

Hodně lidí se začíná zajímat o duchovní literaturu, videa, filmy,  pozitivní myšlení, chodí na přednášky, semináře, protože se chtějí cítit lépe. Mohou neustále dělat laskavé skutky pro ostatní, protože si myslí, že mohou přehnaně kompenzovat „negativní“ problém nebo potlačovat své emoce. Někdy bohužel míváme strach, být sami sebou, strach následovat své srdce. Bohužel pokud si emočně a energeticky nevyřešíte své problémy z minulosti, vždy vás doženou.

Všechny tyto minulé vzpomínky stále existují a pokud nebyly řádně vyřešeny a přijaty v době, kdy se objevily poprvé jsou na emoční a energetické úrovni uloženy ve vaší buněčné paměti těla.  Veškerá neadresná bolest, kterou jste zažili nebo způsobili druhým, je uvnitř vás. Nezmizí, dokud se s tím nesetkáte, a vaše duše to ví. Je to cesta do vašeho vlastního Já. Je to jako kdybyste odloupávali jednu slupku za druhou, než nejdete tu skutečnou podstatu. A ta se skrývá uvnitř každého z nás.

Pokud tedy zažíváte krizi, nemoc, jste bez peněz, práce, bez partnerského vztahu, máte pocit, že jste na dně, tak se nebojte. Máte velkou příležitost se ještě probudit. Mnohým nestačila tzv. nápověda s podivnou nemocí, ještě větší s testováním, tečkováním. Vůbec je to neprobudilo. Proč? Nasytili své ego, zažehnali strach z nemoci, uvěřili rouškám, tečkám a politikům.

A tak je tu další šance. Uprchlíci, hra na city, strach z války. Přidávají se nemoci z tečkování a ekonomická krize. Způsobuje nám to další bolest. Vzdorujeme, nadáváme, kritizujeme, nesouhlasíme. Ztrácíme své jistoty, blahobyt, zdraví.

Možná je čas se konečně zamyslet. Je to duchovní budíček. Ten, kdo zaspal, tak má možná poslední šance, aby to s ním otřáslo, aby pochopil, aby zažil. A co?

Že svět je jedna velká iluze, že jsme ve skutečnosti všichni z „jednoho vrhu“. Jsme součástí Božského zdroje a Vesmírné inteligence, pouze jsme na to nějak zapomněli. Je čas si rozpomenout nebo bude opravdu pozdě. Je čas se vrátit k základním lidským hodnotám, k úctě a pokoře k přírodě, k zvířatům.  Je čas zastavit zlo, které ovládlo celý svět.

Nic se neděje náhodou. A jestli nás teď čeká ekonomická krize, tak třeba je to ještě šance pro ty, co chodí nebo chodili s rouškami, tečkami a měli vždy plné nákupní košíky. Pozor, může je ale jejich ego stáhnout do role oběti, do násilí a agrese. Nebo je to může vést k otázkám, na které začnou hledat odpověď.

To, jak to na tomto světě, v této zlomové transformační době dopadne, záleží nyní na každém z nás. Určitě bude mnoho lidí, kteří to nedají, ale šanci máme všichni.

Pokud chcete pomoc najít cestu ke svému srdci a osvobodit se zajatí vašich vlastních emočních bolestí, myšlenek a přesvědčení. Transformaci nevyčtete z knížek, tu je třeba prožít.

Ne nadarmo se říká, že když je žák připraven, učitel se najde. Třeba  vám mohu  ukázat směr a pomoci vám vidět, to co hledáte, ale i nehledáte.

www.studiodaja.cz

www.studio-daja.cz

 

 

Žádné komentáře:

Okomentovat