pátek 28. října 2022

Naše vnitřní dítě

Když jsme byli dětmi, tak jsme si většinou přáli, abychom mohli být co nejdříve dospělými. Stali jsme se dospělými, ale to naše dětské JÁ v nás žije stále. Je to tzv. naše vnitřní dítě. Můžeme ho vnímat také jako určitou část naší vlastní osobnosti (sub-osobnosti), která se energeticky odštěpí, aby se izolovala od traumatické události, která v daný okamžik byla pro dítě nesnesitelná a nepochopená.

V mnoha případech tato energetická část a její emoční složka, jako kdyby byla vytlačena do nevědomí a je zde energeticky zaseklá. Tato část stále čeká na přijetí a bezpodmínečnou lásku. Čeká na objetí a porozumění, které jsme, když jsme byli dětmi nedostali.

Často nám nebylo umožněno projevit svou emoci, byli jsme s touto emocí nepřijati a potlačili jsme ji. Tyto potlačené emoční části zůstávají hluboko uložené v našem energetickém těle a doslova volají po uzdravení.

Jelikož energie nezná čas ani prostor, můžeme tyto části uzdravit a doslova přenastavit vnímání minulosti. Většina těchto částí vnitřního dítěte potřebuje lásku a přijetí. A tu potřebujeme nabídnout sami sobě, abychom tuto část uzdravili. Často se  mnoho lidí se stává závislými na lásce zvenčí. Ale ta správná uzdravující energie musí přijít zevnitř našeho vlastního srdce. Proto je na cestě k vlastní sebelásce a přijetí velice důležité mít uzdravené všechny aspekty našeho vnitřního dítěte.

Metoda EFT je jednou z technik, které nás umí dovést v prostoru a času do energie nevyřešených emocí. Tam z pozice našeho současného moudrého já, můžeme uvolnit zablokovanou energii nezpracované emoce a můžeme doslova energeticky přepsat příběh.  Doporučuji se vždy obrátit na zkušeného terapeuta metody EFT.
 


Žádné komentáře:

Okomentovat