čtvrtek 21. září 2023

Strach jako manipulační nástroj dnešní doby.


Strach nás má vždy chránit ale bohužel často zatemňuje naši mysl.
Strach je naše primární emoce přežití a potřebujeme ho k tomu, abychom byli ochráněni před nebezpečím. Strach nedovolí abychom sáhli rukou do ohně, strach zařídí abychom včas uskočili před jedoucím autem nebo abychom včas zabrzdili, když nám pod kola auta skočí srnka. Tento strach je v naprostém pořádku.

Abychom rychle uměli zareagovat  máme v naší mysli část mozku (plazí mozek), který je propojený s limbických systémem a amygdalou. Je to takové poplašné zařízení v naší mysli a umí rozhodovat v pozici přežití třemi způsoby.  Útok, útěk, ustrnutí.

Když zažíváme strach, naše tělo uvolňuje stresové hormony, které zpomalují nebo vypínají tělesné funkce, které bezprostředně nepotřebujeme k přežití. To zahrnuje například také střeva, kde sídlí většina našeho imunitního systému. A ty strach doslova vypne. Často lidé zemřou díky strachu než na skutečnou nemoc.   

Bohužel nám strach často zatemňuje i část mysli – neokortex. Je to evolučně nejmladší částí mozku (zvaný také koncový mozek, šedá kůra mozková – starý jen asi 100 tis. let), který je zodpovědný za vědomé rozhodování a vnímání. Projevuje se rozumem, inteligencí a morálkou. Neokortex umožňuje každému z nás potlačovat a ovládat emoce a ovládat primitivní pudy.

A tak nám po pohodovém a odpočinkovém létě přichází další testovací období strachu.  S blížícím se podzimem a zimou přichází opět nemoci z nachlazení a chřipky, které byly vždy v našich životech běžné. Také přichází opět další strašení s nemocemi, testováním, rouškami a tlakem na očkování.

Strach se stal skvělým manipulačním nástrojem dnešní doby, dobrým byznysem a politickým nástrojem. 

Mnozí lidé, v předchozích třech létech, neprokoukli podvod jménem Covid a reagovali na základě svého strachu. Někdo ze strachu opravdu vážně onemocněl, někdo díky strachu a omezením podlehl tečkovací kampani. Někdo ze strachu a z pozice svého ega se připojil k „buzeraci“ a manipulaci  ostatních lidí, kterým strach nezatemnil mozek a zůstal jim zdravý selský rozum. 

Někteří ať se (z pozice svého vědomí a svědomí) zamyslí nad sebou sám. Věřím, že každý se rozhodoval v tu dobu, jak nejlépe uměl. A soudit druhé mi opravdu nepřísluší.

Jen bych chtěla nabídnou pomoc lidem, kteří se začínají probouzet do skutečné reality tohoto světa, začínají vidět pravdu za oponu všech manipulací a celosvětových lží.

Pojďte se naučit chápat svoje emoce a zbavit se omezujícího strachu. Strach vytváří nadbytečný potenciál energie a tato vaše energie je právě energetickou potravou, pro ty, kdo chtějí s vámi manipulovat.

Mnoho lidí si přeje mír na celém světě, ale pokud nevytvoříme mír sami v sobě a nevezmeme si zpět svoji osobní moc a sílu „bojujeme s větrnými mlýny.“

Pozvánka pro vás   https://www.studiodaja.cz/home/novinky

 

Žádné komentáře:

Okomentovat