pátek 28. září 2018

Problém řeší ten kdo ho má aneb jak jsou naši blízcí skvělými učiteli . A jedna bramborová polévka k tomu.

Život je úžasná škola poznání a přes své okolí nejvíce poznáváme sami sebe. Jeden příklad ze života. Dnes jsem uvařila k obědu opravdu vynikající bramborovou polívčičku s čerstvými houbami, které jsme včera našli v lese. Moc jich nebylo, akorát tak na tu polívku.
Vím, že se má vařit s láskou, tak jsem si řekla, že uvařím bramboračku, tak jako ji vařila moje babička, abych manželovi udělala radost a pochutnal si.
Sotva jsem v kuchyni dovařila, tak volám na manžela, který sedí v pokoji u PC a má moc práce na FC a sociálních sítích. Volám „ miláčku máme dobrou polívčičku poobědváš se mnou ?


Z pokoje se ozve zřetelné ANO ale nic jiného se neděje. ( mimochodem dělá to často)
Tak jsem si šla polévku nalít a sedím a jím u stolu sama. Manžel je tak zabraný do konverzace, že nevnímá. S láskou si pochutnávám a děkuji přírodě za všechny suroviny, které poskytuje, abych mohla uvařit tak dobrou polévku. Ale proč toto zamyšlení píši. Zatím co jsem se sama najedla u stolu a dostala nápad napsat tento článek, manžel stále ještě sedí u PC a nevnímá.

Já se právě teď zamýšlím nad tím jak jsem v naprosté pohodě a lásce sama u stolu poobědvala. Myslím, že před pár léty by to bylo tak nebylo.
Před pár léty bych na něj ještě několikrát šla křičet do dveří „ Oběd ! Neslyšíš ? Kolikrát tě to mám opakovat? Není tě to fakt blbí, že když se s tím vařím, mě nechat jíst u stolu samotnou ? No přihřívat ti to fakt nebudu. Nemůžeš se dopr….odlepit od toho počítače ? Jsi opravdu nemožný, to ti ani nejsem ani dobrá, abys si se mnou sedl ke stolu jo ?
To ti tedy děkuji já se s tím vařím, chci mít hezký den a ty zase všechno zkazíš !

No možná, že kdyby se to stalo i u vás doma, mohl by být scénář hodně podobný. Proč nás takové věci vytáčí ? Proč nás spousty věcí nenechává v klidu ? Proč tak reagujeme a zbytečně si vytváříme konflikty a problémy ?
Protože pokud nám něco, někdo nebo nějaká situace vadí, něco se v nás uvnitř našeho systému ozývá a rezonuje. Třeba jen myšlenka a pocit…..nestojím mu za to, nejsem dost dobrá aby seděl se mnou u stolu, neocení co pro něj dělám apod.

To, proč takto reagujeme má jednu společnou příčinu. Je to energetická vibrace našich nezpracovaných emočních bloků z naší minulosti. Pokud jste měli velmi kritické rodiče, vychovatele, učitele, sourozence, partnery a na základě jejich chování k vám jste si vytvořili program nejsem dost dobrá a nikdy nebudu, tak každá podobná situace ve vašem životě bude tento program spouštět. Tak jako například chování mého manžela.

Já už to mám bohužel jinak a proto mu děkuji, že k tomu stolu nepřišel a vlastně i teď když píši, tak u stolu není a stále sedí u svého PC a já mohu psát tento článek. To, že jsem seděla u stolu sama a pochutnávala si na bramboračce a hlavně zůstala absolutně klidná, vyrovnaná a v pohodě mi jen potvrdilo, že jsem na sobě opravdu udělala kus práce. Prostě mi to nevadí.

Na první místo v mém životě dávám pocit svobody. To samé se snažím respektovat a tolerovat u druhých lidí. Učím se zbytečně neposuzovat a přijímat ostatní bezpodmínečnou láskou. Ale s láskou k sobě si dokážu již vytvořit svoje mantinely. Pokud by se někdo ke mně choval tak, že to neodpovídá mým vnitřním hodnotám nastavuji hranice. To se stále ještě někdy učím a děkuji učitelům, kteří mi občas dávají lekce, abych to dopilovala.

Tak máme prostě doma skvělý den. Tu dobrou polívčičku si dáme sice každý zvlášť bez stresu a v  pohodě. A vlastně o nic nejde. I dobré jídlo se nechá energeticky zkazit, když ho budete jíst ve vzteku, zlobě, ponížení apod. Vlastně si můžete zkazit celý den.

Zkuste se zamyslet jestli si svůj život neničíte každodenními blbostmi a neděláte si ho zbytečně složitý a bolestný. Pokud i vy potkáváte životní učitele, kteří ve vás vyvolávají negativní emoce a myšlenky, tak jste to vy kdo máte problém ne oni. Oni nemohu za to, že vy se blbě cítíte. Můžete si za to sami. Vaším vnitřním nastavením a vaší současnou vibrací.

Nikdy nemůžete změnit svět venku a jiné lidi. Ale to co máte ve své moci, že můžete změnit vaše reakce na stávající situaci. Pokud se toto začnete učit vydali jste se na úžasnou cestu k osobnímu pocitu emoční svobody a věřte, že ta cesta stojí za to.
Díky těmto situacím se můžete podívat do svých omezujících podvědomých programů a přesvědčení. Vyplatí se vám najít si dobrého učitele, který vám ukáže cestu jak se naučit pracovat se svými emocemi a jak uvolnit a přepsat vaše podvědomé programy přesvědčení. Až toto zvládnete, tak jste našli jste první část k úžasnému životu v radosti, lásce a svobodě.
A něco navíc…..teprve teď vstal manžel od počítače a jde se najíst, tak jsem se na něj usmála a říkám „ víš, že jsi skvělý ? „
(to jen proto, že díky jemu je napsaný tento článek)

Pokud hledáte průvodce emoční a myšlenkové svobody,  jsem tu pro vás. http://www.studiodaja.cz/

1 komentář:

  1. Jo, jo, už jsi, jak se říká, nad věcí. Teď můžu konečně pořádně pochopit význam této věty být nad věcí. Nebo spíš být nad situací. Jsi fakt dobrá. A je fajn, že je ti taky dobře.

    OdpovědětVymazat