úterý 25. září 2018

Naše emoce nebereme vážně

Výzkumy přiznávají, že 90% bolestí, které zažíváme jsou způsobené uvězněnými emocemi.
Zažíváme každodenní stres ( rodina, práce, škola, vztahy apod.)

Díky tomuto stresu prožíváme emoce strachu, křivdy, zlosti, ublížení, lítosti apod. Jelikož jsou emoce energetické povahy, tak je naplno prožíváme ve svém těle.

Pokud ale emoce není prožitá, ale jen potlačená , kolik
rát nemůžeme dát najevo svému nadřízenému, že ho máme plné zuby, že nás štve a pod. Tak zůstává tato energie uložená v našem těle. Tyto energie pak narušují naše životy a způsobují nám řadu nemocí.

Dnešní medicína pomalu otevírá ten tajný šuplík a přiznává propojení našeho fyzického, duchovního a energetického těla. Stále více nemocní lidé vyhledávají nové cesty k léčení – alternativními způsoby léčby nebo konečně přebírají sami odpovědnost za své zdraví.

Nejen neprožité emoce, ale i naše strachy a úzkosti velmi ovlivňují náš nervový systém. Mnohdy naše nemoc volá o pomoc, abychom si konečně uvědomili, že v našem životě není něco v rovnováze. Nemoc je vlastně nedostatek moci nad svým životem. Zkuste si sami uvědomit, kdo všechno řídí váš život. Jste to vy sami ? Nebo je to váš partner, rodič, zaměstnavatel ?

Spousty emočních traumat si neseme již od dětství ( může to být přísnou výchovou, kdy to vaši rodiče přeci s vámi mysleli dobře „ aby z tebe něco bylo „ Neuvědomují si, že mnohdy je z ponižovaného dítěte vystudovaný člověk ( aby se rodičům zavděčil), ale ve skutečnosti se svou vnitřní nízkou hodnotou a nedostatečnou sebeláskou.

Emoce jsou záznamem naší minulosti a jsou vlastně zdrojem všeho co nás trápí. Máme tendenci je stále přehlížet a potlačovat.
Je to pro to, že nás nikdo nikdy neučil, jak jsou emoce důležité a jak s nimi pracovat. Neučili nás to rodiče, škola ani společnost.
Proč ? Občas je totiž dobré vyvolávat v lidech emoce  nejistoty a strachu. Proč ? Protože jsou tito lidé snadno ovladatelní a snadno se s nimi manipuluje.
Pokud se sami sebe teď ptáte zda existuje nějaké řešení – tak existuje. Pojďte se naučit se svými emocemi pracovat a mít je pod kontrolou. http://www.studiodaja.cz/






Žádné komentáře:

Okomentovat