středa 5. září 2018

Poškozujeme nevědomky emocionální zdraví našich dětí?

Děti přicházejí na tento svět s určitou genetickou výbavou, ale spousty věcí se teprve učí. Těmi učiteli jsme my dospělý. Rodiče, prarodiče, sourozenci, vychovatelé.
 Dětský mozek má jinou frekvenční aktivitu mozku než mozek dospělého člověka. Náš mozek je nepřetržitě v akci 24 hodin denně. Vytváří bioelektrickou aktivitu, která je měřitelná  EEG. Je vědecky dokázáno, že náš mozek funguje ve čtyřech základních režimech nastavení. Mozek dítěte zhruba do věku 7 až 8 let funguje ve frekvenčním pásmu Alfa. V tomto věku jsou doslova děti jako informační houbičky a nasávají všechny informace nejen po rozumové ale i po citové stránce. Jediným problémem, že u dětí není v tomto věku není žádný filtr vnímání, který určuje, co je pravda a co ne.

Děti přijímají vše za své, vše ukládají do své podvědomé mysli. V této mysl se tvoří naše přesvědčení a filtry, přes který později vidíme skutečný svět. Pokud často slýcháváme slova: nic nedokážeš, stejně z tebe nic nebude, podívej se na brášku, jak je šikovný. Dítě si může vytvořit program přesvědčení, Ať dělám co dělám, stejně nejsem dost dobrý.
Pokud je v naší mysli uložen tento program  (věřte, že ho tam má hodně a hodně lidí), můžeme reagovat dvěma způsoby. Buď v sobě vyburcujeme energii vzteku a řekneme si, já vám ukážu, že nejsem dost dobrý a budete se snažit, aby jste dostali konečně to ocenění, pozornost pochvaly a lásky po které toužíte. Studujete vysoké školy, hledáte si dobrá a úspěšná pracovní místa a pozici ve společnosti. Ale stojí vás to velké množství energie a uvnitř vás je pořád schovaný ten pocit „ nejsem dost dobrý „ možná je to pro vás jakési palivo, které vás žene za úspěchem. Ale pokud se podíváte do svého nitra, stále tam něco chybí ke štěstí.
Pak můžete reagovat druhým způsobem. No, když nejsem stejně dost dobrý, tak co bych se vůbec snažil. Když nemůžu být dobrý, tak budu alespoň nejhorší. Často se takové děti chytají party, kde alespoň v tom nejhorším mohou vypadat jako nejlepší. Stávají se šéfem různých skupin pohybujících se na pokraji se zákony. Schovávají svou emoční bolest nedokonalosti za hrubou tvář EGA. Pokud bychom se podívali do jejich nitra najdeme tam malé ubohé dítě, které stále čeká na lásku, přijetí a ocenění.
Proč se to vše děje? Řeknete si to je genetická výbava. Ano určitě si něco doneseme do vínku při narození. Ovlivní nás geny, to jak jsou nám hvězdy při našem narození nakloněny, ale stejně největší část je ovlivněná prostředím a výchovou, které se nám dostává.
Rodiče pozor, co říkáte svým dětem? Nebo co říkali vaši rodiče vám. Věty, které je mohou celý život ovlivňovat.
Nic z tebe nebude. Rosteš jen pro kriminál. Jsi na všechno levý. Jsi jen na obtíž. Všechno je to k vůli tobě. Kliď se mi z očí. Na to nemáš nadání. To stejně nedokážeš. Nikdy nebudeš jako tvůj brácha. Jsi neschopný jako.....
Dovedete si představit, že by jste slýchávali třeba toto:
Ty jsi náš malý zázrak a sluníčko. Dokážeš v životě co budeš chtít. To nevadí, že se ti to nepovedlo, příště to bude lepší. Jsme tu pro to, abychom se to naučili. Stejně tě máme rádi. Milujeme tě takového jaký jsi, i když něco pokazíš. Jsme tu vždy pro tebe. Chovej se tak jak chceš, aby se ostatní chovali k tobě.....
To co máme nahrané v naší mysl jde změnit. Je to vaše mysl a vy o tom rozhodujete.
To co říkáte vaším dětem jde také změnit. ( většina rodičů své děti miluje a chce pro ně to nejlepší) Nechovejte se stejně jako vaši rodiče a zkuste nedělat stejné chyby.
Potřebujeme vychovávat své děti, aby byly sebevědomé a zároveň vnímavé a láskyplné.
Potřebujeme, aby tato nová generace již nevyrůstala ve strachu, který bývá záměrně a uměle vytvořen, proto, aby s námi mohlo být manipulováno.
Potřebujeme, aby nová generace dětí měla otevřené srdce a vědomí toho, že mohou být dokonalými tvůrci svého života v souladu s Vesmírnými zákony a přírodou.
Dovolte, aby jejich úžasná božská energie, kterou si přináší na tento svět nebyla ovlivněna chybnými programy a  nevědomou výchovou. Naučte své děti, že jejich emoce jsou ukazatelem jejich cesty, že jejich myšlenky, pocity, emoce a přesvědčení mají neskonalou moc a sílu. Pokud se to naučíme my, můžeme to učit i své děti.
To je cesta otevřeného srdce pro vědomé rodičovství. Emoční inteligence je základ, který můžete dám do vínku svému dítě. Věřte, že se to vrátí nejen vám, ale celé naší společnosti.
















Žádné komentáře:

Okomentovat